Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Tror leveringer samme dag blir viktig i kampen mot internasjonale giganter

Tror leveringer samme dag blir viktig i kampen mot internasjonale giganter
Undersøkelse fra 2018 viser at 50 prosent ser på hjemlevering samme dag som noe av det viktigste når de handler på nett.
Foto: Istock
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Mener norske aktører kan bruke den korte avstanden til kunden som sin fordel.

ANNONSE

Store aktører som Zalando og eBay tar stadig sterkere grep om det norske markedet, og i følge Porterbuddy blir kampen mot de internasjonale kjempene neppe noe lettere for norske kjeder og uavhengige butikker i tiden fremover. 

Teknologi- og logistikkselskapet, som er spesialisert på levering samme dag, har derfor det siste året inngått en rekke samarbeid med flere norske butikkjeder om dette tilbudet. Porterbuddy tror nettopp raske leveringer kan ruste lokale aktører bedre mot de store nettplattformene, forteller selskapet til E24

- Vi har en helt annen fleksibilitet enn de store logistikkjempene. Vi kommer fra teknologibransjen, har bedre kompetanse på akkurat dette området, og vi beveger oss raskere enn de store, sier gründer og daglig leder i Porterbuddy, Henrik Gerner-Mathisen, til E24.

I følge ny PCW-undersøkelse blir samme dag leveringer stadig viktigere, da halvparten av respondentene skal ha svart at levering samme dag er det viktigste for dem når de handler på nett, skriver avisen.

- Et aspekt er jo at slike logistikkløsninger hjelper lokale butikker til aktører å stå i mot de internasjonale gigantene. De kan bruke det at de er nærmere kunden til sin fordel. 

Porterbuddy skal ha blitt priset til 70 millioner etter å ha hentet penger i en emisjon forrige høst, og samarbeider nå med kjente aktører som Jernia, Clas Ohlson, Fjellsport.no og Follestad. Nylig gikk de også inn i partnerskap med nettbutikken Snushjem.no og Eplehuset. 

Sistnevnte skal sammen med Porterbuddy rulle ut levering samme dag i løpet av første kvartal til alle sine butikker i Oslo.

Del artikkel: