Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Tunge aktører inngår samarbeid om digital betaling

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Det går nå knapt en dag uten at det kommer store nyheter fra betalingsbransjen. Både Vipps og mCASH melder om nye satsinger.

ANNONSE

DNB og NSB har inngått et samarbeid som gjør at Vipps vil fungere som betalingsløsning for alle billetter som selges i NSB-appen, inkludert Ruter-billetter og periodebillett for buss i kombinasjon med tog i flere fylker.

- I fjor tok nordmenn toget med NSB over 65 millioner ganger. Appen vår er lastet ned rundt 1, 4 millioner ganger og hele 30 prosent av NSBs billettsalg gjøres nå via billettappen, forteller leder for salg og forretningsutvikling i NSB, Kristin Kjøge Jansson. Løsningen vil ifølge en pressemelding fra NSB og DNB bli lansert fra sommeren 2016.

Nyheten kommer kort tid etter at det ble kjent at TaxiFix har inngått avtale om bruk av Vipps for å betale taxiturer og at Vipps snart kan benyttes for å handle i Elkjøps nettbutikk.

mCash og Gresvig

Alle egeneide butikker i Gresvig-konsernet tilbyr i dag mCASH, og de øvrige butikkene rulles ut fortløpende i disse dager, melder SpareBank 1 som i fjor kjøpte mCASH. I tillegg tilbyr Gresvig som første aktør mobilbetaling med mCASH på nett.

– Vi er overbevist om at stadig flere av kundene våre ønsker mobilbetaling og at de vil merke at dette er enklere enn vanlig betaling med kort. Det er altså en fordel både for kunden og for oss, sier Kyrre Ufert Lømo, Marketing Direktør for G-Sport og G-MAX.

For å kunne handle med mCASH på Gsport.no må man laste ned mCASH-appen, legge til et bankkort og identifisert seg med BankID. Dette gjør én gang. Etter dette trenger man ikke å tenke på verken kontonummer, CVC-koder og BankID.

–Når du skal betale med mobil velger du mCASH når du kommer til kassen. Da er det bare å skanne en kode rett i appen og bekrefte betaling, forteller Lømo.

mCASH har i dag 250 000 nedlastinger, melder SpareBank 1, mens Vipps har vel 1,5 millioner nedlastinger.

Del artikkel: