Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Uenig i nye regler som innføres i 2020 - vil klage til EFTA

Snuslageret.no åpner fysisk butikk i Oslo
Markus Lindblad, kommunikasjonssjef i Snuslageret.no
Foto: Snuslageret.no
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Helsedirektoratet innfører strengere regler for selskaper som driver fjernsalg av tobakk på nett. Dette innebærer at selskapene må sjekke alderen til kunden to ganger: en gang på nett og en gang ved levering av varene. Dette er ikke noe Snuslageret.no ønsker, og de vurderer nå å klage til Det europeiske frihandelsforbund, EFTA.

ANNONSE

Snuslageret.no reagerer på strengere regler fra Helsedirektoratet hvor de blir tvunget til å sjekke alder på kunden to ganger i stedet for én. Dette skriver E24. I følge deres kommunikasjonssjef, Markus Lindblad, vil de nye reglene føre til ekstra kostnader samt en mindre smidigere tjeneste.

- Vi leverer snus på samme måte som medisiner, det er ingen som klager på at leveringen av legemidler er utrygt, forteller Lindblad til E24.

Les også: Få sanksjoner for ulovlig salg av tobakk til mindreårige på nett

Ikke enige i nye regler - vil klage til EFTA 

Alle selskaper som driver fjernsalg av tobakk skal registreres hos Helsedirektoratet, og i det nye regelverket som forventes innført i 2020 blir det presisert at alder på kunden skal kontrolleres både når man kjøper snusen på nett og når varen blir levert på døra.

Videre forteller Lindblad til E24 at de vurderer å klage til EFTA. Dette i håp om at saken kan ende på samme måte som den gjorde for en apotekkjede i Tyskland, hvor domstolen mente at verifikasjon av alder på nett var godt nok for salg av medisiner på nett.

Les også: Maxgodis.se får smekk av Helsedirektoratet 

Del artikkel: