Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ukjent nettaktør sikter mot sin første milliard

Ole Martin N. Evensmo

Det svenskeide nettselskapet Pierce lykkes godt med sine nettbutikker i Norge og en rekke andre land.

ANNONSE

Svenske Pierce lanserte sin første nettbutikk på det svenske markedet i 2009 og begynte sin internasjonale satsing to år senere. Nå driver selskapet netthandel i 14 land, inkludert Norge. Selskapets forretningsidé er å selge reservdeler til motorsykler og snøscootere via nett fordelt på de tre varemerkene 24MX, XLmoto og Sledstore.

Vi våger å påstå at selskapet Pierce og deres nettbutikker er langt mindre kjent her i Norge enn andre "motoraktører" som svenske Skruvat og Bythjul, samt norske Bildeler.no. Men med en omsetning i 2015 på 342 millioner svenske kroner, viser Pierce at de er solid nettaktør som fortjener oppmerksomhet.

Hemmeligheten bak suksessen ifølge Pierce er at man hele tiden har tenkt globalt, men forsøkt å fremstå som lokal ned til minste detalj. Nå har selskapet satt som mål å nå én milliard i omsetning i 2018.

- Det kan høre arrogant ut, men jeg er overbevist om at vi klarer det. Både teknikken og organisasjonen er tilpasset en kraftig ekspansjon. Og etterspørselen etter våre produkter øker stadig. Utfordringen er ikke å nå salgsmålet, men å gjøre det med lønnsomhet, sier Daniel Petersen som er administrerende direktør i Pierce AB. Han var også med å starte opp selskapet sammen med Stefan Rönn (se bilde). Siden 2014 har de to gründerne hatt med seg investeringsselskapet Procuritas på eiersiden.

I 2014 omsatte selskapet for 251 millioner svenske kroner med 11 millioner kroner i overskudd, skriver Breakit. Resultatet for 2015 er foreløpig ikke offisielt. 75 prosent av omsetningen i fjor var utenfor Sveriges grenser.

Totalt solgte selskapet for vel 45 millioner kroner i Norge i 2015. Imponerende, vel vitende om at 24MX ble lansert i 2011 og XLmoto og Sledstore ble etablert så sent som i 2013.

- Å selge til det norske markedet er initielt en stor utfordring for svenske selskap, med tanke på de toll- og fraktløsninger som kreves for å få en velfungerende logistikk. Men når alle systemer og rutiner er på plass, er det et takknemlig marked å jobbe på. Våre norske kunder velger i større utstrekning premium-produkter og snittordreverdien er vanligvis 30-40 prosent høyere enn for andre markeder. I år kommer vi til å styrke sortimentet ytterligere og regner med å fortsette omsetningsveksten i Norge, sier Daniel Petersen som er administrerende direktør i Pierce til Netthandel.no.

(Foto: Pierce)

Del artikkel: