Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ung nettgründer solgte leiligheten for å satse på retro skidresser

Ung nettgründer solgte leiligheten for å satse på retro skidresser
Nettgründer Linnea Tveraaen i eget design fra Snowroller.
Foto: Camilla Bjørklund
therese.karlsrud.haugen

Tømte bankkontoen for å starte nettbutikk.

ANNONSE

Du har kanskje en gammel skidress selv, eller har du sett det på en av foreldrene dine? Den 30-40 år gamle retro stilen er tilbake, og en ung nettgründer som har latt seg inspirere av denne ski-moten er Linnea Tveraaen.

I en alder av 22 år startet Tveraaen opp nettbutikken Snowroller.no, med salg av retro skidresser, der ideen til varemerket er sterkt inspirert av bilder og filmer fra slalombakken på 70/80-tallet. I høst lanserte hun sin andre kolleksjon, hvor omsetningen skal ha vært på 300 000 kroner i første måned.

Med et allerede etablert selskap innen salg av sokker til dugnad for russ, samt en mor med 20 års erfaring fra tekstilbransjen hadde Tveraaen et godt utgangspunkt. Moren hadde et solid nettverk innen bransjen, og det var disse kontaktene Tveraaen brukte for å sette i gang produksjonen av skidressene i Kina.

Når det kom til penger tok den unge kvinnen en råsjans på å selge leiligheten sin i Oslo, samtidig som hun hadde et lite overskudd fra sitt tidligere selskap. Dette skulle være nok til å starte opp sin helt egen nettbutikk, som ble konseptet Snowroller.

Pangstartet med 600 skidresser

Det hele skal ha begynt i Påsken 2017, da hun og venninnegjengen var i Trysil på slalomtur. I forbindelse med dette var jentene på jakt etter noen litt ekstraordinære antrekk til bakken.

Jeg og venninnene mine var på hyttetur og hadde lyst på noen litt annerledes antrekk, men fant ikke det vi var ute etter. Når vi var i Trysil så vi at noen hadde på seg disse gamle skidressene, og når jeg kom hjem begynte jeg å tenke at jeg kanskje kunne lage noen skidresser selv, sier grunnlegger og daglig leder av Snowroller, Linnea Tveraaen til eHandel.com.Linnea Tveraaen og venninnegjengen fikk øynene opp for retro skidresser etter påskeferie i Trysil. Foto: Camilla Bjørklund

Fra ideen oppstod etter påskeferien skal det hele ha gått fort. Gründeren sendte først en gammel skidress, hun hadde kjøpt på Ebay, til fabrikken i Kina. Videre stod hun for tegning og design av skidressene selv, mens fabrikken bistod med forslag til utformingen.

Det gikk veldig fort fra påsken og til lanseringen i november 2017, da jeg allerede hadde fått tilsendt 600 skidresser, sier Tveraaen.

Hørte på magefølelsen - tiden var inne

I dag bor Tveraaen i Trondheim, der hun tar en mastergrad på NTNU sin Entreprenørskole. Ved siden av har hun også hatt et frivillig verv som daglig leder i en studentavis. Den unge entreprenøren innrømmer at det både har vært travelt, og ikke minst skummelt å tømme bankkontoen.

Jeg tenkte selvfølgelig mye igjennom det, og burde sikkert ha tenkt enda litt mer også. Har jo lært på entreprenørskolen hvordan man skal analysere markedet først, men jeg gikk mer på magefølelsen den gangen.

Rundt oppstarten av nettbutikken hørte hun fra flere hold at det var en stor investering. Samtidig var dette et konsept hun virkelig hadde tro på, og magefølelsen sa at tiden var inne.

Jeg kjente både på meg selv og de rundt meg at dette var noe jeg hadde troen på, og noe som ikke fantes på det norske markedet fra før. Fikk selvfølgelig høre fra mange hold at det var en stor investering, men familien er veldig flinke til motivere, og har også turt og satse. Det var nå det var riktig tid, og det er ikke sikkert at det hadde gått senere, men selvfølgelig er det skummelt å tømme bankkontoen.

For å spare litt på pengene i oppstarten, forteller Tveraaen at hun brukte venninner når det gjaldt fotografering og modeller. Allerede med første kolleksjonen skal Snowroller ha gått i pluss.

Første fotoshoot var bare med venninner, da tanken var og ikke sløse penger. Jeg visste at jeg hadde veldig mange flinke folk rundt meg, som naturligvis kunne brukes.

Vil utvide sortimentet

Driften av nettbutikken har Tveraaen drevet på egenhånd i halvannet år, men etter nyttår skal hun få med seg en medstudent fra klassen, som markedsføringsansvarlig.

Etterspørselen på skidressene skal ha vært stor, og Tveraaen har blant annet samarbeidet med flere influencere for å markedsføre dem.

Det har vært stor etterspørsel. I Trysil i år så jeg at mange hadde på seg dressen, så det er veldig gøy å se at det skjer noe!Nå ser Tveraaen flere i Trysil-bakkene i ført dress fra hennes eget design Snowroller. Foto: Camilla Bjørklund

Tveraaen ser ikke bort i fra at sortimentet utvides til mer enn bare skidresser etterhvert. Nylig skal hun også ha fått tilbud om å utstille produktene i en pop-up store for skitøy. Denne skal ha åpnet 9.desember i hjerte av London.

Pop-up butikken så veldig bra ut, og den lå midt i sentrum av London. Veldig fin måte å vise frem produktene til internasjonale potensielle kunder.

I november i høst kom Snowrollers andre kolleksjon, og allerede første måned skal omsetningen i nettbutikken ha vært på 300 000 kroner i det norske markedet. Etter nyttår skal selskapet bli omgjort fra ENK til AS, og planen skal i stor grad være å vokse utover landegrensene, forteller Tveraaen.

Frem til 1. desember har vi kun hatt oppe for norske kunder, men fra og med denne datoen har vi fått Global Checkout-tjeneste fra Klarna, slik at hele verden kan bestille. Neste år blir å utvide hovedsakelig til Skandinavia, USA, og rundt Alpene i Midt-Europa.

Del artikkel: