Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Utfordrer nettbutikker med ny app

Utfordrer nettbutikker med ny app
Netthandel

Rema 1000 i Danmark gjør det mulig for vilt fremmede å handle og levere varene hjem til deg dersom du ikke har tid til å handle.

ANNONSE

Den norske matvaregiganten i Danmark ser for seg å revolusjonere innkjøp på nett med delingsøkonomi via appen Vigo, skriver Detailfolk.dk.

Appen blir tilgjengelig i alle Rema-butikkene i Danmark fra 25. oktober. Men allerede nå kan man melde seg som innkjøper, kommer det frem i en pressemelding.

Alle over 15 år kan medle seg som innkjøper. Når appen aktiviseres i slutten av oktober kan innkjøperne se alle bestillingene som er gjort, og selv velge hvilke personer man vil handle for og levere handleposene hjem til.

Rema 1000 i Norge sier til Netthandel.no at de kjenner til konseptet, men at de ikke har tatt stilling til om dette blir aktuelt å innføre i Norge.

- Men vi følger med på utviklingen, sier kommunikasjonsrådgiver Amalie Knudsen.

LES OGSÅ: Slik erobret Onepiece verden

Butikkene blir varelager

Appen gjør at Rema 1000 ikke behøver å investere i store varelager, men kan i stedet benytte de allerede eksisterende butikkene som et varelager.

På den måten trenger ikke kjøpmennene å frykte for at netthandelen skal ødelegge businessen for dem.

Ettersom alle Rema-butikkene i Danmark innlemmes i app-prosjektet, betyr dette at folk i byer så vel som i mer rurale strøk kan ha like stort utbytte av innkjøpsmulighetene som appen tilbyr.

- Netthandel og delingsøkonomi skal ikke bare være forbeholdt de som bor i byer eller handler stort. Det skal være lokalt og for alle, og det skal vi gjøre med Vigo. Vi håper at alle i Danmark kan få levert varene hjem på døren, sier Henrik Burkal, Rema 1000-direktør i Danmark, i den samme pressemeldingen.

LES OGSÅ: Holdapp.no: Vinoth (24) belønner studenter som holder seg unna mobilen

Slik fungerer appen i praksis

Når man har bestemt seg for å la en annen stå for handlingen, blir bestillingen åpen på app-plattformen for alle innkjøperne i kundens nærområde.

Man velger selv tidspunkt for levering, men det er ingen leveringssikkerhet da det avhenger om det er innkjøpere i området - og om en eventuell innkjøper ønsker å si ja til oppdraget.

Innkjøperne må maksimalt bruke en time fra de går ut av butikken til de er hjemme hos mottakeren. Om bestillingen inneholder frysvarer er maksimal leveringstid satt til 30 minutter.

Prisen for å benytte seg av tjenesten til Vigo koster kjøperen mellom 39-59 kroner. Denne summen går direkte til innkjøperen - minus en liten del til å dekke forsikring, opplyser Rema 1000 i pressemeldingen.

Når man bestiller varer til levering blir totalbeløpet - inkludert summen innkjøperen skal ha for jobben -  reservert på kundens MobilePay-konto.

Når kundene mottar handleposene, og varene sjekkes og blir kvittert for, blir pengene trukket fra kundens konto.

LES OGSÅ: Carma.no: Butikk-blogging tok av - endte opp med nettbutikk for å lette på trykket

(Foto: Rema 1000)

Del artikkel: