Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Blivakker-gründeren trekker seg fra egen omstridt nyhetsside

Blivakker-gründeren trekker seg fra egen omstridt nyhetsside
Einar Øgrey Brandsdal, gründer og daglig leder for Brandsdal Group.
therese.karlsrud.haugen

Nettgründer, Einar Øgrey Brandsdal, sier fra seg administrasjonsrettighetene til nyhetssiden Sørlandsnyhetene.

ANNONSE

Einar Øgrey Brandsdal, gründer og daglig leder av Brandsdal Group som blant annet drifter nettbutikkene Blivakker og Cocopanda, utlovet i forrige uke en dusør på 500 000 kroner i et Facebook-innlegg hos sin egen avis, Sørlandsnyhetene.

Dette til den som kunne skaffe han informasjon om hvorvidt en epost mellom han og en lokalpolitiker fra partiet Tverrpolitisk Folkeliste hadde blitt lekket av Kristiansand-avisen Fædrelandsvennen, i forkant av en debatt som lokalpolitikeren skulle være med i. Saken ble først omtalt av Kampanje

- Jeg har utlovet en dusør dersom det er noen som kan dokumentere hvorvidt Fædrelandsvennen visste om en e-post før en debatt om debattklima i sosiale medier, som ble arrangert på Kick tirsdag i forrige uke, bekreftet Brandsdal til Kampanje.

Trekker seg ut

Nyhetssiden Sørlandsnyhetene, som Brandsdal har administrert, oppstod som en frustrasjon mot blant annet Fædrelandsvennen, og var ment for at sørlendinger skulle få si fra og diskutere uten filter. Nettsiden har dog opplevd kritikk, for manglende redaktører, anonymitet, hetsende kommentarer og personkarakteristikker.

Nå mener han at mange av de gode sakene på siden har druknet grunnet alt støyet, og uttrykker at han er sliten av debatten som har pågått lenge. En uke etter den utlovte dusøren meddeler netthandelsgründeren derfor at han trekker seg ut av nyhetsstedet. 

- Sørlandsnyhetene er kommet for å bli, men uten meg. Jeg skriver i dag mitt siste innlegg, har frasagt meg administrasjonsrettigheten og da er det også naturlig at jeg også avslutter mitt økonomiske bidrag til siden. Det er endelig valg, kall det gjerne et verdivalg, sier Brandsdal i pressemeldingen. 

- Har tatt et verdivalg

Brandsdal skriver også at han legger ned sin personlige Facebook-konto, og ser ut til å rette blikket mot netthandelen igjen. 

- Noen som ikke er blitt sett og hørt så mye det siste halvannet året er de som fortjener det aller mest. Min familie, mine venner og mine kolleger. De har vært tålmodige med meg, de kjenner mine styrker og svakheter men man trenger ikke å være rakettforsker for å forstå at strikken er godt strukket. Det vil jeg gjøre noe med, og de som kjenner meg vet at jeg går «all in» når jeg først bestemmer meg. Derfor har jeg tatt et verdivalg, jeg trekker meg ut fra debatten, sier Brandsdal.

Les også: Brandsdal Group utvider i Europa med Cocopanda - Polen står for tur

Del artikkel: