Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Varner legger ned kleskjeden Days Like This

Varner legger ned kleskjeden Days Like This
Kleskjeden Days Like This legges ned.
Foto: Istock
therese.karlsrud.haugen

51 butikker og 300 ansatte avvikles.

ANNONSE

I 2017 omprofilerte Varner kleskjeden Vivikes til Days Like This, som et forsøk på å få opp de økonomiske resultatene igjen. Nå meddeler konsernet at snuoperasjonen ikke gikk som forventet, og at kleskjeden etter flere år med negativt driftsresultat nå legges ned. 

Varner kjøpte opp Days Like This i 1994. Kjeden har i dag 51 butikker og 300 ansatte, som  rammes i avviklingen. I 2018 hadde selskapet en netto omsetning på 232 millioner kroner. 

- Det ble igangsatt en rekke tiltak for å snu den negative utviklingen, men dette har dessverre ikke gitt ønskede resultater. Det er trist at vi ikke har lykkes med snuoperasjonen for Days Like This, særlig for de ansatte som har lagt ned en stor innsats i å forsøke å snu skuta. Men tallenes tale er klar, det er ikke grunnlag for videre drift, sier CFO i Varner, Øyvind Bustnes, i en pressemelding. 

Satser på omnihandel

Varner vil i tiden fremover heller fokusere på sine øvrige konsepter, og styrke disse i takt med en retailbransje i endring. 

- Varner tar offensive grep for å vinne kundene i tiden fremover. Vi legger ned Days Like This og samler kreftene rundt våre øvrige kjeder. Varner har nylig samlet fellesfunksjoner for å dra nytte av kompetansen og kapasiteten som før var ute i hver kjede. Kundene stiller større og nye krav til kundeopplevelsen i butikk og på nett. Varner videreutvikler omnihandel, ved å tilpasse butikker og digitale kanaler for å sette kundeopplevelsen i sentrum, sier Øyvind Bustnes.

Del artikkel: