Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Varner oppretter egen digitalavdeling for å samle alle nettkrefter under samme tak

Storslagen butikkplan på kontinentet har ennå ikke slått ut i full blomst
- I løpet av de siste årene har vi bygd opp miljøer i hver enkelt kjede for netthandel og kommunikasjon, men nå slår vi sammen alle de til en avdeling, sier markedsdirektør i Dressman, Knut Vidar Nilsen, til Kampanje.
Foto: Einar Ryvarden/eHandel.com
Bjørn Skomakerstuen
bjorn@ehandel.com

Med økt fokus på nett ønsker moteselskapet å posisjonere seg ytterligere og dra veksler på merkevarene og kjedeprofilene de allerede har.

ANNONSE

De ukronede norske motekongenen Marius, Petter og Joakim Varner, som blant annet via selskapet Varner eier Dressmann, Cubus og Bik Bok, er klare for en større digital tilstedeværelse, skriver Kampanje.

Opprettelsen av den nye avdelingen Varner Digital Business skal samle alle butikkjedenes digitale enheter under ett tak.

Struktur og alle krefter under samme tak

- I løpet av de siste årene har vi bygd opp miljøer i hver enkelt kjede for netthandel og kommunikasjon, men nå slår vi sammen alle de til en avdeling. Da får vi en mye mer strømlineformet organisasjon og et sterkt fagmiljø. Vi rekrutterer i tillegg folk innen nye fagområder, som vi ikke har hatt på huset tidligere, sier markedsdirektør i Dressmann, Knut Vidar Nilsen.

Det har vært merkbart denne uken at Varner har gjort seg klare for å hente inn flere nye hoder.

Periodevis har LinkedIn nærmest vært «teppebombet» med stillingsannonser - alle i retning av det digitale.

Varner er en mastodont i norsk målestokk.

I 2016 solgte de klær for 11,7 milliarder kroner og satt igjen med et overskudd på 422 millioner kroner. Selskapet som er til stede i en rekke land kan skilte med drøyt 1500 butikker og mer enn 12 000 ansatte.

Motposisjonering med fysiske krefter

- Vi skal prøve å posisjonere oss for å utnytte merkevarene og kjedeprofilene vi allerede har - med et større fokus online. Du kan kalle det å ta opp kampen, men vi vet at vi ikke vil matche Zalando på omsetning og vareutvalg i 2018. Vi tar likevel skrittet for å motposisjonere oss med et stort fysisk butikknett, sier Nilsen til Kampanje.

E-handelsanalytiker hos Dibs Payment Services, Patrik Müller, har god kjennskap til netthandel.

I siste liten

Han mener Varners digtalsatsing kommer i siste liten.

- Varner-gruppen har vært litt treige med å forstå potensialet i netthandel, og nå gjør de bare det de er tvunget til å gjøre for å klare omstillingen. Snart kommer Amazon også til Norden, så konkurransen er ikke lenger lokal - den er global, selv for lokale eller nordiske butikkjeder, sier han til bransjetidsskriftet.

Rapporten «Norsk E-handel», utarbeidet av Dibs, viser at netthandelen i Norge har økt med 74 proent de siste fire årene.

i fjor omsatte norsk netthandel for 105 milliarder kroner ifølge den samme rapporten.

Kun 7,4 milliarder kroner av totalt 105 milliarder kroner var tekstilvarekjøp på nett.

Del artikkel: