Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Veksten fortsetter for Dustin

Ole Martin N. Evensmo

Georgi Ganev som er konsernsjef i Dustin har grunn til å være fornøyd. Nye regnskapstall viser et driftsresultat på 300 millioner svenske kroner.

ANNONSE

Da investeringsselskapet Altor kjøpe Dustin i 2006 omsatte selskapet for 2,2 milliarder svenske kroner. Nå er omsetningen økt til 7,4 milliarder svenske kroner, det vil si 6,8 milliarder norske kroner.

Dustin har avvikende regnskapsår og la nylig frem regnskapstallene for perioden frem til august 2014. Med en omsetning på 7,3 milliarder svenske kroner og et driftsresultat (EBITDA) på 330 millioner svenske kroner, mot 250 millioner kroner året før, har selskapet grunn til å være fornøyd i et tøft elektronikkmarked.

I motsetning til konkurrenter som Elkjøp/Elgiganten, Komplett, Webhallen, CDON og NetOnNet, har Dustin sitt hovedfokus på bedriftsmarkedet.

- Majoriteten av salget skjer online, men vi kompletterer med rådgivere når vi vil selge mer avanserte produkter og tjenester, sier Georgi Ganev som er administrerende direktør i Dustin til Dagens Industri.

90 prosent av salget er til bedrifter, mens resten er til forbrukere. I Norge selger Dustin til bedrifter via Dustin.no, mens forbrukere handler på Dustinhome.no.

Deres hovedkonkurrent er det norske børsnoterte selskapet Atea (tidligere Merkantildata og Ementor) som omsatte for 5,3 milliarder norske kroner i årets tredje kvartal. Med den tøffe konkurransen har det vært spekulert i hvorvidt markedsleder Atea eller et nytt investeringsselskap vil kjøpe den svenske bedriften. En børsnotering har også vært diskutert, men eierne i Altor ønsker ikke å kommentere dette nå. En annen aktør som er verdt å nevne er Proact It Group som er notert på Stockholmsbørsen.

Som en digresjon kan vi avslutningsvis nevne at Dustin har en historie som strekker seg helt tilbake til 1984, da svenskene Bo og Ulla Lundevall hadde en dyrebutikk. Samtidig hadde de også en idé om å selge datamaskintilbehør via postordre og markedsføre dem i en katalog. Det viktigste produktet den gangen var fargede disketter. Det ble starten for Dustin og det tok ikke lang tid før etterspørselen etter fargerike disketter ble større enn etterspørselen etter dyremat og akvariefisker.

(Foto: Dustin)

Del artikkel: