Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Veksten fortsetter i Sandefjord

Ole Martin N. Evensmo

Komplett Group omsatte i 2014 for 5,8 milliarder, men lønnsomheten er fortsatt marginal for selskapet i Sandefjord.

ANNONSE

Inkludert oppkjøp var veksten på 25 prosent fra 2013 til 2014. Uten oppkjøp ville Komplett Group i 2014 hatt en vekst på 650 millioner kroner (opp 14 prosent) sammenliknet med 2013. Neste år regnes også omsetningen i den tyske nettbutikken Comtech som Komplett kjøpte i februar med i tallene som da blir enda hyggeligere.

– Hvis veksten fortsetter, er målet en omsetning på 7,5 milliarder kroner i år, sier konsernsjef Ole Vinje til Dagens Næringsliv.

Han forklarer det marginale overskuddet på 106 millioner med store investeringer i nye folk, maskiner og markedsføring.

Selskapet som historisk sett er mest kjent for sitt salg av elektronikk, møter stadig tøffere konkurranse på dette området og beveger seg nå fra elektronikkbutikk til shoppingsenter på nett og mål om å bli Nordens Amazon. I tillegg satser selskapet blant annet på reiser, bank og forsikring gjennom KomplettReiser.no, KomplettBank.no og KomplettForsikring.no.

– Det er svært stort trøkk i markedet, så vi tok et strategisk valg og kjørte hardt i andre del av 2014. Og vi fortsetter i år, sier Ole Vinje.

Også Elkjøp Nordic som eier blant annet Elkjøp og Lefdal melder om godt nettsalg. Selskapet eies av det børsnoterte britiske selskapet Dixons Carphone er noe mer tilbakeholdne overfor næringslivsavisen på sin omsetning på nett i fjor, men Filip Elverhøy som leder konsernets nettsatsing sier følgende til Dagens Næringsliv.

– Jeg har ikke eksakte tall på omsetningen, men vi vokser godt over 20 prosent i trafikk på nettsidene, og den utviklingen følger omsetningen relativt tett.

Avisen antyder en omsetning på et sted mellom 3,6 og 4,5 milliarder kroner i Norden.

(Foto: Lånt fra Komplett Group. Bildet viser konsernsjef Ole Vinje)

Del artikkel: