Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Veksten i europeisk netthandel flater ut

Ole Martin N. Evensmo

Veksten i europeisk netthandel flater ut og blekner sammenlignet med i Asia, viser nye tall.

ANNONSE

I en ny rapport om det globale netthandelsmarkedet, har de europeiske netthandelsorganisasjonene Ecommerce Foundation og Ecommerce Europe samlet tall som viser en vekst i europeisk netthandel på 13,9 prosent i fjor. Samlet handlet kunder i Europa varer og tjenester for 427 millarder euro, forteller rapporten (kan lastes ned her mot registering). Tallene er samlet inn fra organisasjoner i en rekke land og Virke Ehandel har bidratt med norske tall.

Tallene fra Ecommerce Foundation understreker de økonomiske utfordringene i Europa, for de dokumenterer en markant utflatning. Fra 2011 til 2014 løftet salget i Europa seg med 23-25 prosent hvert år, men fra 2013 til 2014 er veksten altså redusert til 13,9 prosent. Og Ecommerce Foundation anslår en vekst i 2015 på beskjedne 12 prosent.

Europa er likevel blitt det nest største netthandelsmarkedet etter å ha gått forbi USA. Salget på nett i USA endte på 523 milliarder euro etter en vekst på 12 prosent.

Det er Asia er som er soleklart størst med et netthandelsomsetning på 770 milliarder euro og den formidable veksten fortsetter. Fra 2013 til 2014 løftet verdien av netthandel i Asia seg med utrolige 44 prosent, hevder Ecommerce Foundation.

Netthandelsselskaper som skal satse internasjonalt får ytterligere argumenter for potensialet i å satse i Asia. Tallene viser at i Europa er 75 prosent av befolkningen på nett, mens i Asia har foreløpig bare 39 prosent tilgang. Rapporten understreker også mobilen nå dominerende rolle - 72 prosent av verdens internettbrukere har tilgang gjennom en mobil.

Her er flere tall fra Europa fra Ecommerce Foundation-rapporten:

ecommerce europe rapport

ecommerce europe rapport

Del artikkel: