Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Veksten til norskeid nettbutikk imponerer svenskene

Veksten til norskeid nettbutikk imponerer svenskene
Foto: Jollyroom
Netthandel

Svenskene dominerer den nordiske netthandelen, men det finnes unntak. Nå kan norsk netthandelsselskap klatre til topps i Retail Awards.

ANNONSE

Jollyroom som selger barneutstyr på nett, er blant tre finalister i kategorien "Årets tillväxtföretag" på den store svenske prisutdelingen Retail Awards. De to andre finalistene er Stadium Outlet og nettbutikken Care of Carl. Vinneren offentliggjøres 15.mai.

Les også: Cocopanda har tatt Sverige med storm

I 2015 solgte Jollyroom varer  for nesten 400 millioner svenske kroner. I fjor endte nettbutikken opp med 658 millioner svenske kroner i omsetning. Det har ikke gått upåaktet hen hos juryen i Retail Awards:

"Det norske hjemmeelektronikkselskapets gründere Ole Sauar, Eric Sandtrø og Jan Tore Kopperud etablerte barne- og babyproduktbutikken Jollyroom på nettet i januar 2011 og siden den gang har salgstallene viste en sterkt oppadgående kurve. Resultatregnskapet fra 2015 viser at nettoomsetningen steg med drøyt 94 prosent til 370 millioner kroner. Ifølge selskapet steg omsetningen med ytterligere 68 prosent i fjor. 

Jollyroom finnes nå også i Norge, Danmark og Finland og er den største nettbutikken i bransjen. Planen er å vokse også utenfor de nordiske landene for å nå målet om én milliard i omsetning.

Den raske veksten er forklaringen på at Jollyroom har hatt negative driftsresultat de fire første årene, men i 2015 oppnådde selskapet et positivt driftsresultat og den trenden fortsatte i fjor."

Også Varner-gruppen og Elkjøp-konsernet har sikret seg plasser i finalene.

(Foto: Frank Brenna. Bildet viser Jollroom-gründer og daglig leder Ole Sauar)

Del artikkel: