Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Venstre ønsker tollfrigrense på 350 kroner

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

KrF har nylig sagt nei til å heve tollfrigrensen til 500 kroner. Trine Schei Grande og Venstre vil ikke stoppe Regjeringens forslag i sin helhet, men de vil kun heve den til 350 kroner.

ANNONSE

Venstre presenterer sitt alternative statsbudsjett på Stortinget mandag. I etterkant av dette starter forhandlingene mellom regjeringspartiene og støttepartiene KrF og Venstre om budsjettet for 2015. Et av punktene som det har knyttet seg stor spenning til, er hvordan Venstre ville forholde seg til forslaget om å øke tollfrigrensen fra 200 til 500 kroner.

– Vi foreslår å gå litt saktere frem, sier stortingsrepresentant Kjetil Kjenseth i Venstre til TV 2.

De ønsker altså å heve tollfrigrensen til 350 kroner, men kommer også med et annet ønske.

– I tillegg foreslår vi ti millioner til skatteetaten for å lage en selvbetjeningsløsning, slik at man kan ordne tollen selv, sier Kjenseth.

Venstre har ifølge Dinside.no ikke bestemt seg for om deres forslag inkluderer frakt eller ei: «Det er ikke avklart. Vi er åpen for å diskutere med regjeringspartiene om en eventuell 350 kroners grense skal være med eller uten frakt.». 

Da KrF allerede har sagt nei til å øke tollfrigrensen, er det ikke flertall for en tollfrigrense på 500 kroner. Avgjørelsen på saken får vi når det endelige statsbudsjettet for 2015 legges frem.

(Foto: @ Bård Ek via Flickr /  Lisens CC-BY-SA-2.0 )

Del artikkel: