Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Verdane Capital styrker nettporteføljen - går tungt inn på plus size-moteklær

Verdane Capital styrker nettporteføljen - går tungt inn på plus size-moteklær
Staffan Mörndal, partner i Verdane Capital Advisors og trolig en av Nordens mest kunnskapsrike personer innen netthandel, har investert et åttesifret eurobeløp for å sikre seg Navabi, en global nettaktør som er store på plus size-moteklær.
Foto: Capital Verdane/pressebilde
Bjørn Skomakerstuen
bjorn@ehandel.com

Ifølge Verdane Capital er markedet for plus size-moteklær i vekst, og antallet europeiske Google-søk for søkeordet «plus size» har økt med 270 prosent i løpet av de siste fem årene.

ANNONSE

Verdane Capital, som for 14 år siden ble etablert i Norge, har i løpet av årenes løp investert i mer enn 300 ulike selskaper.

Ikke ukjent med nettmote

Verdane Capital har lang erfaring i å utvikle vellykkede netthandelsselskaper, som for eksempel Boozt.com, av mange kjent som den nordiske versjonen av Zalando.

De har også eierskap i kjente nettselskaper som Babyshop, Caliroots, Confident Living, Desenio og Mathem.

Svenske Cellbes, som hører innunder Constortio Fashion Group, er blant de mest kjente nordiske aktørene innen plus size-moteklær.

Nå har de sikret seg det britiske nettselskapet Navabi for et åttesifret eurobeløp. Navabi, som er en ledende global nettaktør innen plus size-moteklær, har med Verdane i ryggen ambisjoner om videre vekst.

Britisk selskap ledes fra Tyskland

Navabi ledes fra Tyskland av gründerne Zahir Dehnadi og Bahman Nedaei.

Navabi har ifølge en pressemelding verdens største utvalg av plus size-moteklær. Sortimentet inneholder over 150 kjente merker, som for eksempel Marina Rinaldi Sport og Levi’s. Selskapet har i tillegg lansert egne merker som har opplevd sterk vekst, og utgjør allerede en tredjedel av selskapets totale salg.

Selskapet selger til kunder i mer enn 30 land, inklusive Tyskland, England, Frankrike og USA.

Skandinavia er også på radaren og kan på litt sikt få stifte bekjentskap med selskapet.


Zahir Dehnadi Bahman Nedaei Navabi Mote Netthandel

Navabi-gründerne Zahir Dehnadi og Bahman Nedaei. Foto: Ira Weinrauch/pressebilde

Kunstig intelligens og datadrevet handel

En del av den nye kapitalen som nå er tilført vil bli benyttet til å videreutvikle Navabis systemer for kunstig intelligens (AI). Målet er å kunne betjene sin internasjonale kundebase enda bedre.

Datadrevet handel vil også bidra i utvidelsen av selskapets populære portefølje av egne klesmerker.

- Navabi har et dedikert og kompetent team, et fantastisk kundetilbud og et sterkt vekstpotensial i en attraktiv markedsnisje. Kombinert med vår erfaring og ekspertise innen utvikling av ledende netthandelsselskaper har vi det perfekte utgangspunktet for å skape en global markedsleder innen plus size-moteklær, sier Staffan Mörndal, partner i Verdane Capital Advisors, i en pressemelding.

Del artikkel: