Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Verdens tredje største kleskjede etablerer seg i Norden til høsten

Verdens tredje største kleskjede etablerer seg i Norden til høsten
Japanske Uniqlo butikkdebuterer med sin aller første nordiske butikk. Det skjer i Stockholm til høsten. Her fra en av kjedens butikker i Tyskland.
Foto: Uniqlo/pressebilde
Bjørn Skomakerstuen

Japanerne leker ikke butikk når de først velger å åpne butikk i Norden. Vi snakker om 1580 kvadratmeter fordelt over fire etasjer midt i Stockholm sentrum.

ANNONSE

For bare en drøy uke siden skrev vi at Uniqlo, verdens tredje største kleskjede, trolig snart ville gå inn for landing i Norden.

Uniqlo, eid av Fast Retailing, registrerte 18. desember i fjor selskapet Uniqlo Europe Ltd Swedish Filial hos svenske Bolagsverket. 

Spekulasjoner medførte riktighet

Det svenske nyhetsnettstedet Market spekulerte nylig i at den japanske motegiganten kan overta lokalene som Illums Bolighus disponerte i Sverigehuset på Hamngatan i Stockholm sentrum.

Spekulasjonene gikk troll i ord.

Deres første retail-avtrykk på nordisk grunn skjer nettopp på Hamngatan i Stockholm sentrum - midt i mot H&Ms flaggskipbutikk.

Butikken, som blir på 1580 kvadratmeter fordelt over fire etasjer, vil tilby klær for både menn, kvinner og barn, skriver selskapet i en pressemelding.

Tar en ny Europa-bit

Tadashi Yanai, administrerende direktør i Fast Retailing, sier at dette for deres del er et nytt skritt på vei mot noe mer og større i Europa.

- Vår introduksjon i det svenske markedet innebærer også vår første nordiske etablering. Dette stemmer  godt overens med våre ekspansjonsplaner i Europa, sier han.

Uniqlo har rundt 1900 butikker i 19 forskjellige land.

I Europa står de sterkest i Russland og Frankrike med totalt 47 butikker.


Uniqlo

Japanske Uniqlo er en en global utfordrer for både H&M og Zara. Her er selskapets flaggskipbutikk i den japanske byen Osaka. Foto: Uniqlo/pressebilde

Del artikkel: