Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

- Vi har så vidt begynt!

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Norsk netthandel vokser rekordraskt. Det er likevel langt igjen til veksten flater ut. Det sier gründer og daglig leder av Netthandelen.no.

ANNONSE

Vi skrev i går om norske nettbutikker som ser lyst på fremtiden. En av dem som gleder seg til å se hva fremtiden bringer, er Einar Brandsdal som eier nettbutikkene Blivakker.no, Netthandelen.no, DrLykke.no og Cocopanda.dk.

- Jeg er svært optimistisk! Den vanlige mann i gaten forandrer stadig vekk på handelsmønsteret sitt. Jeg tror at veksten fortsetter. Vi har så vidt begynt.

Brandsal trekker frem særlig tre grunner til at han er optimistisk.

- Den ene er at Bring nå lanserer et nytt produkt som heter «pose på døren». Dette innebærer at man kan sende større volum til kundene enn man kunne tidligere. Fortsatt er begrensningen innenfor 2 kilo, men her tror jeg det kommer til å bli endringer. Det betyr at skulle pakken ikke passe i postkassen, legger postbudet pakken i en nøytral pose på døren. Dette kommer til å øke farten på pakkeleveransen betydelig. Her snakker vi om levering på døren fra en dag til den neste.

Det andre Brandsdal trekker frem er den såkalte «Tollfrigrensen» eller «Bagatellgrensen» som han tror står for fall.
- Det andre er at regjeringen har valgt å fryse bagatellgrensen inntil videre. Det er bra for både norske nettbutikker og ikke minst fysiske butikker. Jeg tror på sikt så kommer denne heller til å fjernes enn økes. Det er nok mange politikere som kanskje ikke har sett konsekvensene tidligere, som nå gjør det.

Det tredje Brandsdal trekker frem er betaling på nett. Der skjer det mye spennende, mener Brandsdal.

- Den tredje tingen som gjør netthandel veldig spennende nå og ikke minst positivt, er at det er blitt så vanvittig enkelt. Tidligere så var det postoppkrav som var det store, deretter ble det forskudd og betaling med VISA, mens i dag gjøres i hvert fall hos oss, de aller fleste kjøpene via faktura. Denne betalingsformen er det flere og flere som velger, og det gjør det svært enkelt å handle, uten å måtte ha en kodebrikke.

(Foto: Netthandelen.no)

Del artikkel: