Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

- Vi jobber bevisst med å gjøre kaffe til noe mer enn bare en vare

- Vi jobber bevisst med å gjøre kaffe til noe mer enn bare en vare
Nespresso har åtte butikker i Norge. I flaggskipbutikken på Egertorget midt i Oslo sentrum er kaffebaren butikkens naturlige midtpunkt. Dedikerte kaffe- og Nespresso-elskere fra hele verden kommer ens ærend hit for å se hvordan butikken ser ut, da ingen er helt identiske. I bakgrunnen skimtes den såkalte smaksveggen som enkelt gir deg en kjapp innføring i alle de ulike kaffevariantene som det sveitsiske selskapet tilbyr.
Foto: Bjørn Skomakerstuen
Bjørn Skomakerstuen

Siden 2009 har denne butikken på Karl Johan vært en magnet for veldig mange kaffedrikkende nordmenn.

ANNONSE

Det skal de ha. De er gode på butikk; Nespresso.

Flaggskipbutikken på Karl Johans gate i Oslo oser visuell eleganse og er garantert en god pådriver for salg av mer enn bare kaffe. Kall det gjerne et opplevelsessted for både øyne, gane og interiørinteresserte nordmenn.

Kaffemaskiner og drikkeutstyr

For det er ikke rent få av kapselmaskinene som fyller hyllemeter på hyllemeter her som bekler tusenvis av norske hjem, hus og hytter.

Eller Riedel-glass som for mange er et must dersom alt skal klaffe med kaffen.


En lang glassdisk fylt av kaffekapsler - og en bakvegg som bugner av tilsvarende. På verdensbasis har Nespresso mer enn 600 butikker. I det faste sortimentet er det 24 forskjellige typer å velge blant. To ganger i året tilbys også i tillegg et lite utvalg sesongbaserte varianter.

En lang glassdisk fylt av kaffekapsler - og en bakvegg som bugner av tilsvarende. På verdensbasis har Nespresso mer enn 600 butikker. I det faste sortimentet er det 24 forskjellige typer å velge blant. To ganger i året tilbys også i tillegg et lite utvalg sesongbaserte varianter. Foto: Bjørn Skomakerstuen

En butikk uten selgere

Ingen av de ansatte i forretningen kalles selgere.  De kalles kaffespesialister. Alle har de gått Nespresso-skolen for å fremstå som kaffeeksperter, eller spesialister om du vil. Den flinkeste av dem alle kalles kaffereferent, og vet svaret på alt dersom en av kaffespesialistene står fast.

Alle butikkene har én dedikert kaffereferent.

Ved inngansgdøren skal det normalt stå en person som ønsker kundene velkommen inn - og gjerne by på en kaffe.

Det er mange oslobusser som går på kaffegrut fra oss

Susan Bonsak

Og enten du oppsøker butikk eller nett, vil det alltid være en kaffeentusiast tilgjengelig for deg som kunde.

Et bevisst grep fra selskapet for å skape en merverdi for kundene.


Susan Bonsak.

Susan Bonsak. Foto: Bjørn Skomakerstuen

- Vi jobber bevisst med å gjøre kaffe til noe mer enn bare en vare. Det skal være en lærerik og interessant opplevelse å handle hos oss, sier Susan Bonsak, country manager for Nespresso i Norge.

Hun røper ingenting da undertegnede spør om omsetning og resultat. 

- Det jeg kan si er at vi er en stadig voksende markedsleder som hele tiden prøver å være innovative. Hvert år lanserer vi to nye kaffemaskin-modeller. Visste du forresten at nordmenn i snitt har 3-4 kafferelaterte innretninger hjemme hos seg? Det kan være alt fra elektriske kaffekverner til moccakanner eller pulverkaffe. Det er et langt høyere tall enn blant brorparten vi kan sammenligne oss med, sier Bonsak, mens hun henter litt kaffe.


Her er fjorårets to nyheter fra det sveitsiske selskapet som så dagens lys i 1986.

Her er fjorårets to nyheter fra det sveitsiske selskapet som så dagens lys i 1986. Foto: Bjørn Skomakerstuen

Døgnet rundt med kaffe

Netthandel er selvsagt også viktig for Nespresso i 2017.

- Målet med nettbutikken er å bringe den fysiske butikken inn på digitale flater. Et sted for inspirasjon, oppskrifter, bilder og videoer. Mens den fysiske butikken er stengt et visst antall timer i døgnet, kan man derimot handle døgnet rundt på nett. Og bor man i Oslo og handler på nett før klokken 12.00, er det mulig å få det hjemkjørt til klokken 17.00 samme dag.

- Også kan man samtidig returnere tomme kaffekapsler ved hjemlevering, skyter Bonsak inn.


 

  Foto: Bjørn Skomakerstuen

Grut på tanken

- Hva skjer egentlig med de tomme kaffekapslene, som gjentatte ganger har vært diskutert i norsk media sett ut i fra et miljøperspektiv?

- Etter at de er levert til oss blir aluminiumskapslene tatt hånd om av Norsk Gjenvinning og gjenbrukt. Kaffegruten tas hånd om av Norsk Matretur og ender opp som blant annet biodrivstoff. Det er mange oslobusser som går på kaffegrut fra oss, sier Bonsak avslutningsvis.


Stedets sterkeste espresso servert i et glass som er tilpasset kaffen for å få det beste ut av den.

Stedets sterkeste espresso servert i et glass som er tilpasset kaffen for å få det beste ut av den. Foto: Bjørn Skomakerstuen

Del artikkel: