Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

– Vi vil se store endringer. Og vi håper og tror at bransjen er klar for det.

– Vi vil se store endringer. Og vi håper og tror at bransjen er klar for det.
Foto: eHandel.com
Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Boksalget faller raskt. Gyldendals toppsjef John Tørres Thuv  ber bransjekollegene forberede seg på store endringer.

ANNONSE

Ifølge tall fra Forleggerforeningen falt salget av skjønnlitteratur i første halvår med 13 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Det totale boksalget falt med åtte prosent, i løpet av årets første seks måneder. Dette er salgstall fra forlag og ut til butikk.

Salgsnedgangen ut av butikk er på cirka 5 prosent. 

Til VG omtaler administrerende direktør Trine Stensen i Bokhandlerforeningen årets seks første måneder som "det dårligste halvåret siden 2012".

Håper og tror bransjen er klar for endringer

Konsernsjef i Gyldendal John Tørres Thuv sier til VG at Ark har hatt en god start på året, men innrømmer at det begynner å bli tøft i bransjen. som selv var kjedesjef i Ark før han rykket opp og ble sjef for eierselskapet Gyldendal.

– Vi har vekst så langt i år både i forlaget og i ARK. Samtidig ser vi at bransjen totalt sett har en negativ trend, hvor salget av papirbøker går ned. Det er ikke uventet, det ville være mer overraskende om bokbransjen ikke ble påvirket av de store endringene vi ser i konsumet av medier.

Thuv som selv var kjedesjef i ARK-kjeden før han ble konsernsjef i morselskapet Gyldendal, spår en innholdsrik arbeidshverdag i årene som kommer.

– Vi vil se store endringer. Og vi håper og tror at bransjen er klar for det. Digitale formater som e-bøker og strømming av lydbøker vokser hurtig, og det samme gjør netthandelen av bøker. Dette er positivt – bøkene blir mer eksponert og mer tilgjengelige. Samtidig må vi sikre at de tradisjonelle og viktige kanalene som bokhandel og bokklubb fortsatt utvikler seg.

Del artikkel: