Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Vil stoppe «abonnementsfeller»

Ole Martin N. Evensmo

Forbrukerombudet har sett seg lei på aktører som tilbyr gratis prøvepakker som i realiteten er dyre abonnement. Nå har 18 selskaper fått beskjed om å rydde opp.

ANNONSE

Å selge varer på abonnement blir stadig vanligere i en del bransjer. Daglivarer, dyrefôr, kosmetikk og helseprodukter er noe av det som nå selges på nett på denne måten. Dette er selvsagt helt lovlig og kan være en gunstig løsning for både kjøper og selger.

Problemet er at enkelte mer eller mindre useriøse aktører lover gratis eller sterkt rabatterte prøvepakker. Lar man seg friste til å takke ja, er resultatet at man tegner et abonnement med løpende betalingsforpliktiktelser uten å være klar over det.

I januar gjennomførte Forbrukerombudet en større tilsynsaksjon med annonser som lokker med uforpliktende gratisprøver og kampanjetilbud på nettet. Resultatet viste at 49 av 52 undersøkte kampanjer var i realiteten «abonnementsfeller». Det var først og fremst tilbydere av helsekost- og kroppspleieprodukter som havnet på listen til Forbrukerombudet og som nå har fått beskjed om å rydde opp.

Den mest kjente aktøren på listen er den anerkjente kosttilskuddleverandøren Vitae Pro. De har fått beskjed om å tydeliggjøre priser og annen viktig informasjon, men det er kun snakk om mindre feil som de fortløpende vil rette opp i, sier direktør Siv-Katrin Ramskjell i Vitae Lab, selskapet bak Vitae Pro-kosttilskuddet, til E24.

– Vi er veldig glad for at Forbrukerombudet har fokus på at alle som selger til forbrukere, skal oppgi hva forbrukere faktisk kjøper. Det er det beste for bransjen: At vi er ryddige og ikke villeder folk.

Forbrukerombudet har i etterkant av de store problemene med Uno Life som til slutt gikk konkurs etter klagestorm, lovet å følge bransjen tettere. 

Del artikkel: