Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Vil tilby forsikring mot hacking

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Norges største forsikringsselskap vil tilby forsikring mot hacking. Det skriver Dagens Næringsliv.

ANNONSE

For noen uker tilbake ble hacking av nettbutikker og andre nettsider et hett tema i forbindelse med «Heartbleed», der det nok en gang fremkom at brukernavn, passord og kredittkortopplysninger kan komme på avveie på nett.

- Vi jobber med å lage en datakriminalitetsforsikring fordi vi får et økende antall forespørsler fra kunder, sier Line Gjengedal Ruud, nordisk leder for produkt og pris på ansvarsforsikring i If til Dagens Næringsliv.

Skader som typisk vil bli dekket ifølge næringslivsavisen, er direkte kostnader knyttet til hackere, virus og tjenestenektangrep (f.eks hjelp med it, juss og PR), krav fra tredjepart mot forsikringstaker, bortfall av inntekter mens en tjeneste er nede og bøter på grunn av mangelfull håndtering av sensitive data (enn så lenge, det har vært diskutert å forby forsikring av dette for å sette press på nettsideeiere).

Skader som typisk ikke dekkes er redusert omsetning som følge av omdømmetap, tap som et resultat av at konkurrenter får tak i forretningshemmeligheter, lønn til ansatte som ikke får gjort jobben sin (hvis ikke dette gir målbare tap) og langsiktige tap utover perioden en tjeneste er nede.

– Å dekke alt slikt ville både vært dyrt og svært komplisert og det er ikke sikkert det er mulig å beregne skadene. Kunden skal vite konkret hva de betaler for, sier Ruud.

Les også om nettsvindlere som påfører sine offer årlige tap på svimlende 290 milliarder euro.

Del artikkel: