Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Villedende prisløfte hos Komplett

Satsning mellom Komplett og mobilselskap - skal selge nytt flaggskip før lansering
Komplett.no har fått advarsel fra Forbrukertilsynet.
therese.karlsrud.haugen

Markedsfører "prisløfte" på varer som ikke selges av andre. 

ANNONSE

Nettbutikken Komplett.no lover kundene markedets beste pris i et "prisløfte", men i følge Forbrukertilsynet holder ikke selskapet det de lover. 

Etter å ha gjennomgått priser på en rekke varer hos Komplett ved hjelp av Prisjakt.no,  viser det seg at over 5000 av varene faktisk selges billigere hos noen av selskapets konkurrenter.

Forbrukertilsynet mener derfor at markedsføringen bryter med loven, og at selskapet villeder kundene. 

Selges kun hos Komplett

Samtidig har det statlige organet reagert på hvordan Komplett markedsfører "Prisløfte i 60 dager", hvor kunden får et gavekort hvis han eller hun finner en identisk vare til en billigere pris hos en konkurrent.

Det legges altså til grunn at indentiske varer selges hos konkurrentene, men det er ikke alltid realiteten.

- Markedsføringen gir forbrukerne inntrykk av at de er dekket av Komplett sitt prisløfte i 60 dager, selv om dette ikke stemmer etter vilkårene slik de er utformet idag. Når varene ikke selges hos konkurrentene er ikke prisløftet relevant, og markedsføringen er villedende. Vi har derfor bedt Komplett fjerne markedsføringen for prisløftet fra produktsider hvor det ikke er aktuelt, eller endre vilkårene, sier Jo Gjedrem, avdelingsdirektør i Forbrukertilsynet. 

Komplett må endre markedsføringen eller svare innen 10.juni. 

Del artikkel: