Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Virke er glad for at 350-kronersgrensen fjernes, men synes 2020 er for sent

7 av 10 avbryter handelen
Gjennomslag i 350-saken.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Målet til Hovedorganisasjonen Virke er fortsatt å få 350-kronersgrensen fjernet i løpet av 2019.

ANNONSE

Tirsdag kveld kom det frem at regjeringspartiene og KrF hadde kommet til enighet om neste års statsbudsjett.

Et av hovedpunktene som ble vedtatt har Hovedorganisasjonen Virke ventet lenge på. Nå fjernes momsfritaket på netthandel av varer under 350 kroner i utlandet. Selv om organisasjonen hadde håpet på 2019, vil ikke endringen bli iverksatt før fra 1. januar 2020. 

- Alt vi har bedt om, er å konkurrere på like vilkår, og vi er glade for at KrF og de andre partiene i budsjettforhandlingene har foreslått dette, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke i en pressemelding. 

- Skjer ikke et sekund for tidlig

I følge Virkes rapport utarbeidet av Menon Economics koster momsfri 350-kronersgrense Norge 40 arbeidsplasser i uken, samtidig som en milliard i inntekter til staten vil gå tapt i 2019. 

- Fjerningen av 350-kronsersgrensen skjer ikke et sekund for tidlig. 2018 har vært et svært vanskelig år for handelsnæringen - med omstilling, skjerpet konkurranse fra internasjonale nettselskaper, fallende marginer og et økende antall konkurser. For å klare omstillingen må næringen ha like rammevilkår som utenlandske konkurrenter, mener Horneland Kristensen. 

Fremover vil Virke jobbe for å få fjernet grensen ennå tidligere enn hva som fremgår i statsbudsjettet. Målet er fra 1.juli i 2019. 

Del artikkel: