Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Vita-kjeden halverte resultatet i fjor

Vita-kjeden halverte resultatet i fjor
Utfordrende tider i bransjen fortsetter å påvirke resultatet til sminke- og velværekjeden Vita.
Bilde: Bjørn Skomakerstuen
therese.karlsrud.haugen

Satser ytterligere på digitalisering og ny lavpriskjede.

ANNONSE

Etter lang tid med fremgang begynte det å gå nedover for Vita-kjeden for noen år siden. Som følger av nye tider i bransjen har kjeden forsøkt å omstille seg mer digitalt, hvor blant annet Kristina Johansson gikk inn i lederrollen i fjor, som et ledd i satsningen på å øke netthandelen. 

- Det handler om å overleve. I dagens marked er det ikke mulig å fortsette som før. Konseptet vårt har vært utydelig. Kundene har ikke forstått hva vi står for, sier Kristina Johansson, administrerende direktør i Vita, til DN.

Snuoperasjon

Siden Johansson kom inn har hun gjort flere grep og kjeden har blant annet slått sammen de to konseptene Vita og Vita Exclusive til én merkevare. Samtidig har det også blitt utarbeidet en egen digitalavdeling. 

Les også: Vita skal doble omsetningen på nett med ny strategi

Utviklingen i bransjen har altså vært utfordrende for Vita, og i følge tall fra DN ble driftsresultatet halvert til 54 millioner kroner i fjor, som er en nedgang fra 104 millioner kroner året før. Omsetningen skal på sin side ha holdt seg flat på 1,2 milliarder kroner. 

Styrker opp med ny kjede

Johansson skal dessuten også ta hånd om utrullingen av Vitas "lillebror", lavpriskjeden Loco, som så langt har 23 fysiske butikker med tilhørende nettbutikk. Tanken er at de to kjedene under morsselskapet Cosmetic Group skal komplimentere hverandre. 

Les også: Vitas villere lillebror heter Loco

I 2018 omsatte Loco i følge DN for 125 millioner kroner. Selskapet leverte samtidig et underskudd på 14 millioner kroner, grunnet kostnader knyttet til oppstart. 

- Med Loco henvender vi oss til en litt yngre målgruppe og vil selge produkter med et glimt i øyet. Vi jobber nå med å evaluere konseptet og vil ikke etablere flere butikker før vi er ferdige med dette arbeidet, sier Johansson.

Del artikkel: