Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Vokser fort med store tap

Ole Martin N. Evensmo

Zalando, en av de største nettbutikkene i Norge, presser konkurrentene med vilje til å tape penger.

ANNONSE

Den tyske klesbutikken Zalando la i går frem tall som viser en vekst på hele 42 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor. Zalando selger klær i 15 land og anslås av blant annet Virke til å være den neste største nettbutikk-aktøren i Norge, bare slått av Komplett.no. Klesgiganten splitter ikke opp salget per land og man får ingen informasjon om situasjonen i for eksempel Norge.

Salget endte på 713 millioner euro i årets tredje kvartal, et resultat av en vilje til å gå med røde tall. Resultat før skatt endte met et tap på 21 millioner euro, hele 260 millioner norske kroner. Zalandos tall understreker en trend i bransjen der mange selskaper presser ut sine konkurrenter med en vilje til å tape penger eller gå i rundt null - slik som Amazon gjør. De er blant annet kjent for sin offensive bruk av fri frakt og fri retur.

Selskapet anslår at de totalt sett for 2015 vil ende opp med en vekst på 36 prosent. Zalando eies blant annet av svenske Kinnevik-gruppen med Cristina Steenbeck i spissen.

Del artikkel: