Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Vokser med bilstereo på nett

Netthandel

Bilradiospesialisten er Norges største bilstereoforhandler. Nå utvider de sortimentet og satser ytterligere på nettet som salgskanal.

ANNONSE

 Det startet med radio i bilen i 1976. Siden den gang har selskapet fått en betydelig markedsandel innen bilunderholdingsprodukter her til lands.

Opptatt av faget

Butikken i Trondheim, hvor det hele startet på 70-tallet, er landets største spesialforretning innen bilstereo og alarmer. I tillegg har man i dag et utsalgssted i Bergen, samt nettbutikk.

- Det er hovedsakelig bilunderholdning vi driver med. Alt innenfor lyd, bytte av stereo, skjermer og ryggekamera. I tillegg har vi utvidet til bilvarme, ekstra lys og en del mer bilrelaterte ting, forteller administrativ leder Jan Erik Elverum hos Bilradiospesialisten.

Hovedmålgruppen er alle som kjører bil. Bilradio og varme treffer godt voksne kundegrupper, mens tung lyd treffer en mye yngre kjøpegruppe.

- Vårt fortrinn er at vi kan ettermontere, oppdatere og tilpasse alt nødvendig utstyr til de fleste bilmodeller. Før kunne man kjøpe seg en radio. I dag er bilene perfekt utstyrt i utgangspunktet, og da må vi kunne tilby den dingsen som gjør at kundene kan få blåtann til å fungere, slik at man kan få brukt Spotify, Wimp eller lignende tjenester. Det er en nisje, men vi er gode på det vi driver med, og vi er opptatt av faget. Vi bruker å si at man må ha jobbet hos oss i minst tre år før man har den kunnskapen som kreves. Og man blir aldri ferdig utlært. Det er kanskje derfor vi har hatt suksess med konseptet også, spør Elverum retorisk.

Forenkling og ufarliggjøre

De to fysiske butikkene genererer fremdeles mesteparten av omsetningen hos Bilradiospesialisten, men nettbutikken er et satsingsområde. I følge Elverum har man en jobb å gjøre i forhold til å ufarliggjøre kjøp av bilstereo på nett.

- Bortimot alle som handler hos oss i dag tar et nettsøk før de handler. Så nettbutikken vår forteller kundene hva vi har. Det er vi bevisst på. Samtidig ønsker folk seg den fagkunnskapen som de foreløpig kun får i butikken når de skal handle. Det er ikke som å kjøpe seg en tv. Du kan kjøpe spilleren, men du må også ha alle duppedingsene som får den til å passe. Det kan være en jungel, påpeker Elverum, som forteller at dette er noe man nå jobber aktivt med å endre på.

Om et par måneder har Bilradiospesialisten som mål å lansere en ny, responsiv nettbutikk, som skal gjøre det så enkelt som mulig for kundene å handle bilstereo.

- Vi håper det skal bidra til at flere tør å handle online, og øke omsetningen vår på nett. Kunden sitter med et behov, og vår oppgave blir å sørge for at det blir så enkelt som mulig å finne ut hva som trengs for å få dekket det behovet. Ønsker du DAB-radio, så er målet vårt at du skal kunne skrive inn bilmodell og originalradio, og deretter få opp akkurat det du trenger for å gjøre dette til en DAB. Kunden skal få vite akkurat hva han trenger, punktum. Og dette skal fungere like godt enten man sitte på en pc, mobil eller nettbrett.

Vil vokse

Bilradiospesialisten sender sine produkter fra Trondheim, hvor de har Skandinavias største lager med tanke på varer i sitt segment.

- Der hvor andre har bestillingsvarer og en ukes leveringstid, så sender vi varene samme dag, uansett hvor spesiell varen er. Vi har en stor fordel i at vi har en av de største importørene AutoHiFi her i Trondheim. Vår store styrke er derfor rask levering og kunnskap, sier Elverum, som med økt satsing på nett håper på ytterligere vekst i årene som kommer.

- De fire siste årene har vi hatt et snitt på 15 prosent økning hvert år. Mye takket være omlegging til digital radio, hvor vi var tidlig ute slik at vi sitter med mye kunnskap i dag. Men det er en trend vi håper skal fortsette, og vi kommer til å satse på en del nye, bilrelaterte produktgrupper i tiden fremover.

(Foto: Bilradiospesialisten. F.V: Ole Christian Øyum, Lasse Berg og Jan Erik Elverum.)

Del artikkel: