Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Vokser seg stadig større på skjønnhet og sminke

Vokser seg stadig større på skjønnhet og sminke
Finansdirektør Kolbjørn Ertzeid i Brandsdal Group opplevde en omsetningsøkning på 18 prosent i fjor. De to store driverne er nettbutikkene Blivakker og Cocopanda.
Bilde: Brandsdal Group
Bjørn Skomakerstuen

Av drøyt 700 millioner i omsetning for Brandsdal Group i fjor utgjorde sminke og skjønnhet på nett nesten 500 millioner kroner.

ANNONSE

Det har lenge vært kjent at auksjonsstedet Netthandelen.no, som for mange er synonymt med sørlendingen Einar Øgrey Brandsdal og Brandsdal Group, ikke lenger er den pengemaskinen den en gang var.

I fjor omsatte Netthandelen.no for 163,6 millioner kroner. Det er nedgang på hele 42 prosent fra 2015-omsetningen som lå på 280,9 millioner kroner.

De nye pengemaskinene heter Blivakker på det norske nettmarkedet, og Cocopanda i Sverige, Danmark, Finland og Tyskland. Og om kort tid ruller sminketoget også inn i Østerrike.

Tar igjen det tapte på det vakre

Men om det butter litt på nettauksjonsfronten, så tar Brandsdal Group det igjen på sminke og skjønnhet.

Av en totalomsetning på 701,4 millioner kroner i fjor sto Blivakker for en omsetning på nesten 350 millioner kroner, mens det omsatte varer for nesten 150 millioner kroner i Sverige og Danmark under navnet Cocopanda.

Finland og Tyskland har foreløpig for lav omsetning og går i minus.

Men summa summarum kan finansdirektør Kolbjørn Ertzeid koste på seg et smil.

Omsetningen økte med 18 prosent i 2016 for selskapet som også selger hagemøbler og klær.

Populær aktør

I mai i år ble det klart at Blivakker har en høy stjerne både blant folk i nettbransjen og hos forbrukerne.

Under konferansen «NXT - The Transformation of Retail» i Oslo, sikret de seg to gjeve priser.

Først sikret de seg prisen som årets e-handel - en pris som er basert på bransjens egne meninger om hvem som er best i den norske netthandelsklassen. 

Og som det ikke var nok med én pris, sikret de seg også Brings pris «Folkets Nettfavoritt».


KVELDENS STORE VINNER: Blivakker stakk av med to priser under NXT Awards. Joachim Grimestad (markedsfører), Jonas Jahnsson (markedsfører), Lene Johansen (markedsdirektør) og Silvia Melin (daglig leder) hadde en periode store problemer med å skjønne hva som hadde skjedd.

KVELDENS STORE VINNER: Blivakker stakk av med to priser under NXT Awards. Joachim Grimestad (markedsfører), Jonas Jahnsson (markedsfører), Lene Johansen (markedsdirektør) og Silvia Melin (daglig leder) hadde en periode store problemer med å skjønne hva som hadde skjedd. Foto: Frank Brenna

Del artikkel: