Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

VUDD-gründer satset leilighetspengene sine på håndlagde solbriller i tre

VUDD-gründer satset leilighetspengene sine på håndlagde solbriller i tre
Netthandel
info@netthandel.no

Vidar André Mohaugen (27) mente han kunne lage bedre solbriller enn mye av det han så rundt seg.

ANNONSE

Som sagt, så gjort. Våren 2014 startet VUDD-reisen for 27-åringen fra Skedsmo.

Han gamblet, en ikke helt ukjent egenskap blant gründere og start-ups, og satset 100 000 kroner han hadde tenkt å bruke på leilighet for å leve ut solbrille-drømmen.

Lever av og i en drøm

- Jeg har alltid hatt lyst til å drive noe eget. Så det bor nok en liten gründer-spire i meg, sier han da Netthandel.no treffer ham i Oslo sentrum for en prat om norske solbriller i tre.

Nå selger han briller med de fengende navnene MorningVUDD, VUDDpecker, VUDDstock og HollyVUDD.


Vudd promo

Vudd promo

Merkenavnet er en ekstrem fornorsking av det engelske ordet «wood». Han medgir at han jobbet mye med å få det riktge navnet i havn.

- Det tok vel en måneds tid før jeg var fornøyd. Det ble utallige timer med idémyldring og drodling med kompiser før jeg landet på VUDD, sier Mohaugen fornøyd.

Allerede etter relativt kort tid har norske kjendiser på vei oppover i verden som Astrid S, Julie Bergan, Sondre Justad, Martin Danielle fra CLMD og selveste Thomas Hayes, bedre kjent som William i NRK-suksessen «Skam», blitt sett med VUDD-briller på.

https://www.instagram.com/p/BGgbnfuKbqc/?tagged=ellefest2016

Leide ut naboens VHS-filmer

Han sier åpent og ærlig at han gjør dette for å tilfredstille en slags indre trang for å se hvor stort noe kan bli, og at han drives frem av jakten på suksess.

Allerede i 10-årsalderen viste han tegn til å tenke som en vaskeekte business-mann. Naboen hadde lass og tonnevis med videofilmer. Mohaugen inngikk en avtale med naboen som gikk ut på at han kunne få leie ut filmene hans. For det fikk naboen en liten del, mens mesteparten forsvant i buksefôret til unggutten.

Nå er VHS-filmer forlengst byttet ut med briller.


Solbrille-gründeren i profil iført et par VUDDpecker-briller.

Solbrille-gründeren i profil iført et par VUDDpecker-briller.
Foto: Bjørn Skomakerstuen

Solbrillene lages for hånd i Kina.

- Hver enkelt brille er unik. Ikke to av dem, selv om det er samme modell, vil være like da ulikheter i trevirket vil variere i farger og sjatteringer.

Bieber og briller

Norske Onepiece fikk nylig sølvpris i entreprenørklassen under den store netthandelskonferansen Global E-commerce Summit i Barcelona. Det at internasjonale kjendiser som Kardashian-familien, Beyoncé og Taylor Swift alle har lagt sin elsk på «koseplagget» som kommer i én hel del, for siden å dele dette med bilder på sosiale medier, har gjort sitt for suksessen for nordmennene bak konseptet.

- Hva gjør du den dagen Justin Bieber legger ut et bilde av seg selv på Instagram med dine briller og #VUDD?

- Oi. Jeg ringer vel først media. Nei, da blir det kjappest mulig en ekspressbestilling av flere briller, ler Mohaugen, som presiserer at denne hypotetiske problemstillingen kan han vanskelig se for seg som realiserbar.

Han er som business-folk flest ikke veldig raus med tall knyttet til eget selskap. Men en ting kan han si:

- Omsetningsmålet i år er 400 000 kroner.

(Foto: Bjørn Skomakerstuen)

Del artikkel: