Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

WhiteAway kjøper konkurrenten Tretti for 250 millioner svenske kroner

Netthandel

Den danske hvitevarekongen Johannes Gadsbøls imperium vokser. Nordmenn la igjen mer enn 100 millioner kroner hos ham i fjor.

ANNONSE

Svenske Tretti, som selger hvitevarer og husholdningsapparater på nett, får danske eiere, skriver Qliro Group i en pressemelding sent onsdag kveld denne uken.

Tretti har vært del av svenske Qliro Group, en av Nordens største nettaktører med butikker som CDON, Nelly, Lekmer og Gymgrossisten.

I fjor omsatte Qliro Group for mer enn fem milliarder svenske kroner.

Tretti omsatte varer for 754 millioner kroner i 2015, og satt igjen med et driftsoverskudd på 4,4 millioner kroner.

Hvitevare-nettbutikken er også inne i det norske markedet.

Satser i Norge

Johannes Gadsbøl og WhiteAway Group har øynene festet på Norge. De har blant annet investert i et stort lager i Oslo. Konsernet består nemlig ikke bare av WhiteAway, men også kjeden Skousen som i fjor startet sin offensiv i Norge. Skousen selger også hvitevarer.

Totalt åpnet Skousen 15 butikker i Norge, og de har lovet 15 nye butikker i tiden som kommer.

WhiteAway Group omsatte for 1,3 milliarder danske kroner (1,6 milliarder norske kroner) i 2015, med et driftsresultat på 45,3 millioner danske kroner. Danske kunder sto for en milliard kroner av omsetningen, mens svenske og norske kunder sto for over 100 millioner kroner hver.

Dansk kleskonge i førersetet

Det er forøvrig Danmarks ubestridte retail-konge, Anders Holch Povlsen, som i dag er største aksjonær i i WhiteAway Group med en eierandel på 43,1 prosent.

Povlsen er også eier og daglig leder i det mektige Bestseller-konsernet, i tillegg til å være medeier i en rekke nettbutikker - inkludert klesbutikkene Asos og Zalando, og matbutikkene Nemlig.com og MatHem.se.


Bestseller-sjefen Anders Holch Povlsen er største aksjonær i i WhiteAway Group med en eierandel på 43,1 prosent.

Bestseller-sjefen Anders Holch Povlsen er største aksjonær i i WhiteAway Group med en eierandel på 43,1 prosent.

Del artikkel: