Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Woroom.no: Fra «Norges vakreste hjem» til netthandel

Woroom.no: Fra «Norges vakreste hjem» til netthandel
TO OM JOBBEN: Venninnene Marianne Berg Johnsen (t.v.) og Ronja Worum leverer og lever av stilfullt interiør og snasne møbler.
Foto: Woroom.no
Netthandel

I 2014 ble boligen til Ronja Worum fra Tromsø kåret til Norges vakreste hjem av BoligPluss.

ANNONSE

I dag er de samme stil- og interiørvalgene suksessformelen bak Woroom.no – sannsynligvis verdens nordligste interiørnettbutikk.

Sammen med venninne, nabo og grafisk designer Marianne Berg Johnsen har Ronja Worum satset hardt. Historien som begynte i et lite rom nede i en kjeller er to år etter ved begynnelsen av et nytt kapittel.

Nettbutikken Woroom.no flyttet inn i nye lokaler i Tromsø sentrum på 100 kvadratmeter. Innredningen av lokalene ble det minste problemet. Begge gründerne lever og ånder for interiør og design.

Drøm er blitt virkelighet og hobby er blitt jobb. De to har skapt sin egen merkevare og selger smaken sin til hele Norge.

- Woroom.no selger møbler og interiør. Utvalget vårt består hovedsakelig av skandinavisk design. Vi har særlig stort utvalg innen dansk design. Mye bra design kommer fra Danmark, forteller Worum til eHandel.com.

Har du også en spennende gründerhistorie? Tips oss om din nettbutikk!

Norges vakreste hjem

I 2011 flyttet Ronja Worum med familie inn i ny bolig. Oppussing og innredning ble det naturlig at hun sto for; interesse og ambisjoner tatt i betraktning.Foto: Woroom.no

Resultatet ble sendt inn til interiørmagasinet BoligPluss, og i 2014 vant familien i Tromsø kåringen «Norges vakreste hjem». For Worum var eksponeringen i BoligPluss og TV2s «God Morgen Norge» like kjærkomne premier som gavekort fra Fargerike og Ving. Ballen begynte å rulle, og Ronja var aldri i tvil.

- Kontorjobb er ikke noe for meg. Jeg har alltid hatt lyst til å drive for meg selv. Hvis du finner noe du virkelig elsker å gjøre, blir jo ikke jobben jobb på samme måte, selv om det blir lange dager, sier gründeren fra Nordens Paris.

LES OGSÅ: Purnorsk.no: Her rendyrkes norsk design

Kjelleren ble for liten

Marianne og Ronja møttes over en kaffe på den tiden de begge hadde små barn. De ble snart gode venner. Begge hadde en gründer i magen og interesse for interiør og design. Det gikk ikke lenge før Marianne var medeier.

På de to årene har omsetningen økt jevnt. I fjor omsatte Woroom for rundt to millioner kroner, enda de begynte med møbler for kun noen få måneder siden. Det er ikke rart kjelleren til Ronja ble for liten. Da flere og flere større ting kom, og butikken på et tidspunkt også okkuperte stua, merket de to at tiden var moden for å se seg om etter nytt tilholdssted.

- Vi startet med veldig håndplukka og spesielle ting innenfor interiør og utviklet oss videre derfra. Vi forholder oss til hva folk ønsker seg, men det vi tar inn er alltid noe vi selv kunne hatt hjemme. Etter hvert begynte vi å ta inn varer fra flere kjente merker som Muuto og Design Letter, og med dem begynte vi også å ta inn møbler. Da ble det fort på tide å finne nye lokaler, sier gründeren.

LES OGSÅ: OsloDeco.no: Interiørmagasin og butikk i ett - på nett

Showroom og lager

I Skippergata 30, 9008 Tromsø, fant de det de lette etter. Et kult, moderne lokale perfekt for Woroom.no.

Selv om de skal ha både bankterminal og kasse er ikke dette en vanlig fysisk butikk; mer et sted lokale kunder kan hente varer, møte folkene bak merket og slå av en prat om design og interiør i spennende omgivelser. Det innredes som lager og showroom i ett, ifølge Worum.


BUTIKK OG SHOWROOM: I sentrum av Tromsø har de 100 kvadratmeter med boltreplass for seg og produktene de fører.

BUTIKK OG SHOWROOM: I sentrum av Tromsø har de 100 kvadratmeter med boltreplass for seg og produktene de fører.
Foto: Woroom.no

- Vi skal ikke gjemme bort prosessen, men heller åpne dørene så folk kan komme å se. Vi tror ikke det gir oss verdi å binde oss opp mot åpningstider. Folk kan heller kontakte oss om de vil være sikre på at vi er tilgjengelige. Det åpner for mer dialog med kundene også, sier hun.

LES OGSÅ: Piecify.com: - Uten lokale butikker får vi en livløs by

Eksotisk beliggenhet

Ronja og Marianne bor i den nordligste byen i verden med et folketall over 50 000 innbyggere.

Tromsø er et av de mest betydelige, urbane strøkene som finnes på oversiden av Polarsirkelen. Dette gir byen en unik plass som viktig kulturell meningsbærer, også innen design og interiør.

I Woroom.no har de imidlertid også sine høner å plukke med Polarsirkelen og alt som hører med. Å drive med utstrakt befraktning så langt nord byr på vanskeligheter av en dimensjon du kan være glad du slipper å stifte bekjentskap med, ifølge Ronja. Særlig i tiden før nettbutikken flyttet inn til sentrum var det hard jobb å få pakkene til og fra.

- Vi har snø og vinter så det holder. Det er en utfordring når været holder på som verst. En annen ting som gjør at vi må jobbe hardere enn mange av våre konkurrenter, er kostnader og leveringstid som følge av lokasjonen vår. Disse utgiftene tar vi. Våre kunder skal ikke lide for dette, forteller hun.

Det som kreves

Ronja er klar på at jobben med å bygge opp sin egen bedrift ikke er for alle. Ingenting kommer av seg selv. Du må være innstilt på beinhard jobbing med mange våkenetter.

- Du må prøve og prøve og fortsette å prøve. Du har aldri helt fri, og må gi jernet hele veien. Når de andre går og legger seg sitter du oppe med datamaskinen for å komme à jour. Det er mer enn en hundreprosentstilling, for å si det sånn.Foto: Woroom.no

Hun legger heller ikke skjul på viktigheten av venninne og medgründer Marianne. Oppturene blir bedre og nedturene lettere når man deler dem på to.

- Det hadde ikke gått an å holde på alene i dette tempoet. To stykker er helt perfekt. Vi kunne ikke hatt det bedre, sier Ronja.

LES OGSÅ: Lightup.no: Elektrikerens lyse idé fikk ham til å skinne i egen bedrift

Gleder seg til besøk

Selv om mørketiden ligger over lokalene til Woroom.no, ser fremtiden lys ut.

De to har lykkes med satsingen så langt og tenker stadig på hvilke grep som skal til for å få butikken til å vokse ytterligere. Woroom skal satse mer på møbler og vil jobbe hardt med å skape seg et navn, i nord som i sør.

- Målet fremover er å selge som bare fy! ler Ronja.

- Vi skal fortsette å vokse. Vi skal gjøre oss godt kjent både i Tromsø og landet for øvrig. Vårt mål er at alle som skal kjøpe seg ny sofa vet hvem vi er.


MORO PÅ JOBB: - Det hadde ikke gått an å holde på alene i dette tempoet. To stykker er helt perfekt. Vi kunne ikke hatt det bedre, sier Ronja Worum.

MORO PÅ JOBB: - Det hadde ikke gått an å holde på alene i dette tempoet. To stykker er helt perfekt. Vi kunne ikke hatt det bedre, sier Ronja Worum.
Foto: Woroom.no

Nå gleder de to seg først og fremst over endelig å være i hus i helt nytt nabolag. Det blir stort å ta imot besøkende i Worooms nye hjem.

- Vi gleder oss veldig til å ta i mot kunder over en kopp kaffe i vårt nye showroom. Her blir det hyggelige samtaler om trender og interiør, løst og fast.

Har du også en spennende gründerhistorie? Tips oss om din nettbutikk!

Del artikkel: