Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

XXL innrømmer prisjuks

XXL tjente penger på konkurrentens bekostning: - Lot fienden blø
Etter flere medieoppslag om en ukultur i XXL, kommer det nå også frem at flere av kjedens butikker har fabrikkert salgstall.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

- Det er ingen tvil om at det har forekommet.

ANNONSE

Mediestormen rundt sportsutsyrskjeden XXL fortsetter. Etter flere skandaleoppslag om ansatte som skal ha blitt tvunget til å ta armhevninger for å komme for sent på jobb og hyllest i interne Facebook-grupper av medarbeidere som har bidratt til å påføre konkurrentene tap, innrømmer nå selskapet også prisjuks. 

Dette etter at fire tidligere XXL-ledere har stått frem i E24 og fortalt at fabrikkerte salgstall har forekommet i flere av XXLs butikker. I helgen ble det også bekreftet av XXL-sjef, Øivind Tidemandsen. 

- Det er ingen tvil om at det har forekommet. Det er ikke slik at fire mennesker ikke snakker sant, sier Tidemandsen, til DN.

Les også: Etter svakt kvartal - XXL legger ned nettbutikken Louds

Ansatte har kjøpt og returnert varer

Prisjuksingen har blitt gjort for å slippe unna med det som i følge markedsføringsloven er villedende markedsføring. For å markedsføre et tilbud med førpris, må butikken i følge loven kunne vise til at et antall varer er solgt til den originale prisen først.

XXL har unngått dette ved at ansatte selv har kjøpt varer for så å returnere de etterpå. Når man da slår opp nedsatte produkter i XXLs datasystem, ser det ut som at butikken har solgt flere varer enn hva som er sannheten. Det forklarer de tidligere XXL-ansatte til E24.

Les også: Gresvig legger ned G-sport og G-max

Skal granskes 

Nå skal XXL-sjefen ha satt i gang en granskning av saken, samtidig som selskapet må møte opp hos Forbrukertilsynet. I følge undersøkelsene skal det så langt ikke tyde på at ledelsen på hovedkontoret har vært involvert. 

- Men det betyr ikke at vi ikke mistenker at dette opprinnelig kan stamme fra sentralt hold, sier Tidemandsen til DN.

Del artikkel: