Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Zalando

Zalando
Netthandel

Tyske Zalando har etablert seg som Europas ledende nettbutikk for mote og sko. Også i Norden er de en sterk posisjon.

ANNONSE

Zalando har en særlig sterk posisjon blant kvinner som utgjør 75 prosent av deres kunder.

Zalando vil ikke avsløre hvor store de er i Norden, men de bekreftet at det nordiske markedet er viktig for dem, både på grunn av godt salg, digitale forbrukerne og moteinteresse.

I årsrapporten for 2015 fremkommer det at Zalando i 2015 omsatte for nesten 3 milliarder euro. Av dette var 1,665 millarder i de tyskspråkelige landene Tyskland, Østerrike og Sveits, mens vel 1,285 milliarder euro var i deres øvrige 12 markeder, inkludert Norge, Sverige, Danmark og Finland. Trolig er Zalando blant de aller største nettbutikkene i alle de nordiske landene, men tyskerne deler lite om det nordiske salget. Men Zalando toppen Rubin Ritter sa i januar 2017 ar den nordiske virksomheten hadde vokst ”överproportionellt” de siste årene og at Zalando har potential til å omsette for mer enn én milliard euro i Norden innen få år.

Blant deres 10 000 ansatte er cirka 200 av dem nordiske, hvorav ca 150 jobber direkte mot det nordiske markedet (resten inngår i Zalandos it-avdeling med 1300 utviklere). Største eier i selskapet er for øvrig svenske Kinnevik (ca 32 prosent), viser Zalandos aksjeoversikt. Også danske Anders Holch Povlsen er sentral med ca 10 prosent eierandel. Han eier for øvrig også motekonsernet Bestseller og er største eier (ca 27 prosent) i Asos som er en av Zalandos største konkurrenter, også i Norden.

Del artikkel: