Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Zalando bygger nytt lager for nærmere 2 milliarder kroner

Zalando bygger nytt lager for nærmere 2 milliarder kroner
Denne sommeren starter Zalando utbyggingen av et nytt og toppmoderne lager på 140 000 kvadratmeter i nærheten av Rotterdam i Nederland.
therese.karlsrud.haugen

En del av vekststrategien.

ANNONSE

Til tross for at det er sommer står det ikke stille i netthandelen, spesielt ikke hos nettgiganten Zalando. I forrige uke gikk selskapet ut med nyheten om at de omstiller all sin emballasje til 100 prosent bærekraftig. Prosjektet er allerede i gang, hvor målet er å være helt klare innen 2020.

Etterfulgt av denne nyheten kunne vi denne uken fortelle om Zalandos nye distribusjonsløsning sammen med PostNord i Danmark, som går ut på at hjemmeværende privatpersoner skal ta i mot pakker for andre beboere i lokalmiljøet. 

I dag gjør selskapet det også kjent at de denne sommeren starter utbyggingen av et helt nytt lager i Nederland, som vil strekke seg over 140 000 kvadratmeter og på sikt skape rundt 1500 arbeidsplasser. 

Investerer stort i automatisering

Lageret skal plasseres i Bleiswjik ved Rotterdam og kommer til å ha det høyeste automatiseringsnivået i Zalandos logistikknettverk, da planen er å investere nesten 2 milliarder norske kroner i dette. I dag har netthandelen ni lagre fordelt i Europa, hvor av det nordiske ligger utenfor Stockholm i Sverige. 

Den høye graden av automatisering skal kunne frigjøre de ansatte fra flere krevende oppgaver samt bedre servicen ovenfor kundene, skriver selskapet i en pressemelding. 

- Et sterkt logistikknettverk er grunnlaget for å kunne gjennomføre vår vekststrategi og visjon om å bli et startpunkt for mote. Gjennom å bygge et toppmoderne lager i Bleiswjik er vi sikre på at vi har tatt et viktig steg i utviklingen med å bygge opp infrastrukturer for å oppnå målet vårt om 20 milliarder GMV innen 2023/2024, sier Jan Bartels, logistikksjef hos Zalando, i en pressemelding.

Utbyggingen er et samarbeid mellom Somerset Capital Partners og USAA Realco-Europe. Når lageret er i gang planlegger Zalando å redusere leveransetider i Benelux-landene ytterligere samt innføre samme dag-leveranser og neste dag-leveranser i regionen. Målet er å doble inntektene i dette området. 

Åpner sommeren 2021

Anlegget, som er et samarbeid mellom Somerset Capital Partners og USAA Realco-Europe, vil få en total lagerkapasitet på 16 millioner artikler hvor av den første pakken tenkes og sendes ut sommeren 2021.

Det nye lageret skal også inneholde bærekraftige løsninger, som blant annet et solcellepanel på taket av bygget. 

- Vi er veldige glade for at Zalando har valgt oss for den store logistikksatsningen. Lageret blir unikt i sitt slag og kommer til og bygges med de høyeste standardene innen bærekraft. Det gir oss en unik mulighet til å vise hva vi kan innen logistikk og eiendomsutvikling, sier Tim Beckmann, partner i Somerset Capital Partners. 

Del artikkel: