Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Zalando skal ta hånd om andres frakt

Zalando skal ta hånd om andres frakt
Netthandelen Zalando åpner opp for levering av varer på vegne av andre selskaper, som vil tilby samme-dag-leveringer.
Johanna Allhorn

Går nå live med første kunde.

ANNONSE

Zalando og Adidas har startet et nytt samarbeid, som gjelder selskapenes logistikk i Frankrike. Satsningen er et pilotprosjekt, som kort fortalt går ut på at Zalando skal levere varer for Adidas - til tross at kundene ikke handler hos Zalando, men på Adidas sin franske side.

I første omgang er den nye tjenesten kun tilgjengelig om man bor i Paris, men tanken er at Zalando på sikt skal utvide sitt logistikkprosjekt med flere selskaper og over flere geografiske områder.

Les også: Zalando inngår globalt samarbeid med Adyen

Pakkes i nøytrale bokser

De aktuelle Adidas-varene kjøres ut fra Zalandos lager i franske Moissy-Cramayel, og pakkes i nøytrale pakker uten Zalandos logo på. 

Den tyske nettgiganten stikker dog ikke under en stol at tanken bak pilotprosjektet er at flere merkevarer skal begynne å selge på Zalandos plattform og forhåpentligvis også benytte seg av netthandelens logistikktjenester, som har fått navnet Zalando Fulfilment Solutions, ZFS.

- Testen er et viktig steg i vår plattformstrategi. Vi er veldig glad for at vi nok en gang slår sammen våre styrker med vår langvarige partner Adidas for å teste en spennende metode å skape synergier på, som kommer våre kunder til nytte. Både Adidas-kunder og våre egne kunder vil dra nytte av at vi slår sammen bestillinger, ettersom dette lar oss levere samme dag i flere områder, sier Jan Bartels, Senior Vice President Customer Fulfilment på Zalando, i en kommentar. 

Les også: Zalando bygger nytt lager for nærmere 2 milliarder kroner

- Vi vet at fart alltid vinner

Adidas og Zalando lover at Zalandos leveringer skal gi mottakeren tilgang til sine bestilte varer allerede samme dag, med unntak av noen tilfeller hvor de vil ankomme dagen etter. Selskapene mener kundenes krav til raskere leveringer krever at selskaper har varelager på flere ulike steder for at det skal være gjennomførbart å møte disse forventingene. 

- Som et sportsselskap vet vi at fart alltid vinner. I dag lever vår målgruppe i en verden med konstant forandring, som former deres atferd og forventinger. Det er her pilotprosjektet kommer inn, sier Alexandra Morton, som har ansvar for Supply Chain hos Adidas i Europa, i en kommentar.

ZFS finnes tilgjengelig på 14 av Zalandos markeder. Hittil har over hundre merkevarer blitt med, gjennom at de leier lagerplass hos Zalando. Det finnes altså stort potensiale for at flere aktører vil slenge seg på denne nye leveringstjenesten. 

Les også: Roger Holthe Olsen deler sine 3 beste netthandelstips

Del artikkel: