Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Zalandos partnerskapsprogram lansert i Norge

Zalandos partnerskapsprogram lansert i Norge
Louise Sverdrup

NÃ¥ kan norske motemerker bli partner med Zalando

ANNONSE

«Zalando Fulfillment Solutions» er navnet på det partnerskapsprogrammet som den tyske motemarkedsplassen Zalando introduserte i Norge i september.

Allerede i 2017 inngikk den danske motekonsernen Bestseller som de første i Norden en slik avtale med Zalando. Nå er de første partnerskapsavtaler med norske motemerker undertegnet, og det er flere på vei.

Fordeler med en partnerskapsavtale med Zalando

Først og fremst kan man som motemerke nå ut til de 24 millioner aktive kundene som Zalando har i Europa. I tillegg gir et partnerskap tilgang til å benytte logistikken og teknologien til Zalando som også tar seg av betaling, kundeservice og retur.

Som partner styrer man selv sortiment og prissetting, og hvis man ønsker å håndtere levering selv, er dette også mulig.

Ulemper med å bli partner

Zalandos kunder returnerer mange varer, for å si det mildt. Deres returandel ligger på 50%! I tillegg må man som Zalando-partner tilby gratis retur og 100 dagers åpent kjøp.

Hos Zalando jobber man på å redusere returandelen ved blant annet å gi kundene bedre veiledning til å velge riktig størrelse.

Kommende fordeler

I Brunna, en mindre by i nærheten av Stockholm, åpner Zalando innen lenge sitt første nordiske logistikk- og distribusjonssenter. Dette gir mulighet for vesentlig raskere levering i hele Norden. Man forventer en redusering av leveringstiden fra 3-7 dager til 1-3 dager i Norge.

Del artikkel: