ANNONSE

Zoopit soper inn åtte millioner nye emisjons-kroner fra storinvestorer

Netthandel

Med økonomisk ryggdekning skal oppstartsselskapet Zoopit med sin egenutviklede teknologi-tjeneste spise seg større i det stadig voksende matmarkedet på nett.

ANNONSE

Onsdag denne uken signerte Zoopit-gründerne Shafi Adan (24) og Arne Kvale (25) emisjonsavtalen med mediekonsernet Schibsted og matvaregiganten Norgesgruppen som sikrer dem åtte nye millioner kroner.

Schibsted har fra før gått inn med fire millioner i selskapet som ble etablert i 2013 av de to tidligere BI-studentene.

- Vi har jobbet hardt, lenge og målbevisst for dette, sier en fornøyd Adan til Netthandel.no.

Egenutviklet budbil-plattform

Adan og Kvale har sammen utviklet en teknologi-plattform som i sanntid viser tilgjengelig kapasitet fra flere budbilselskaper, og tilbyr dette som et fraktalternativ hos nettbutikker de samarbeider med. Elektronikkjeden Expert har samarbeidet med Zoopit siden april i fjor.

Dette samarbeidet har trolig vært en utslagsgivende faktor for at Expert har klart å levere varer hjem til kundene sine i løpet av to timer etter bestilling.

Expert vant tidligere i år prisen «Årets logistikkopplevelse» under netthandelskonferansen The Future of Business med dette som bakteppe.

Mat i sikte

Norgesgruppen kommer inn som både eier og kunde i Zoopit. Tidligere denne uken ble det kjent at Meny, en av flere kjeder som eies av Norgesgruppen, skal begynne å selge mat på nett. Foreløpig er dette et pilotprosjekt hvor tre butikker og 5000 personer i Oslo og Akershus skal teste ut denne måten å handle brød og melk på.

Og det er her Zoopit for alvor kommer inn i bildet. De skal se til at varene fraktes ut til kundene på kortest mulig tid.

- Med oss på laget tar Schibsted og Norgesgruppen skikkelig hånd om logistikk. Fra før har Schibsted leveringstjenesten Helthjem. Vi skal være den kvikke leverandøren, og vi har som mål å bli en nasjonal aktør, sier Adan og Kvale.

Meny og Norgesgruppen ønsker med dette å ta opp kampen med relativt godt etablerte aktører som Kolonial.no og Marked.no.

I fjor kjøpte sultne nordmenn dagligvarer for 164 milliarder kroner. Av dette var kun 1,5 milliarder kroner brukt på mat og drikke på nett. Det er med andre ord et stort potensial som bare ligger og venter for digitalt tenkende hjerner.

Til Dagens Næringsliv uttalte konsulentselskapene EY og PA Consulting at nordmenn trolig vil handle matvarer på nett for mellom fire og ti milliarder kroner før 2020.

Mat som global nettrend

Zoopit er langt fra det første selskapet som tenker på kombinasjonen mat og levering. Torsdag denne uken lanserte taxitjenesten Uber tjenesten Uber Eats i London. Her kan man enkelt å greit bestille mat fra 150 ulike restauranter og få det kjørt hjem eller på jobb.

Denne mattjenesten er allerede på plass i Paris og i flere amerikanske storbyer.

Vil vokse seg større med de store

Matleverandørene på nett øker omsetningstallene fra år til år, men sliter fortsatt med å gå i pluss. De fire store innen nettmat omsatte for mer enn 830 millioner kroner i fjor, som Netthandel.no skrev tidligere i vår.

Norgesgruppen, som består av 1806 dagligvarebutikker (Meny, Kiwi og Spar), omsatte for 72 milliarder kroner i fjor. Det gir dem en markedsandel på 41,2 prosent - noe som gjør dem til landets største dagligvareaktør.

Schibsted, som blant annet eier avisene Aftenposten, VG og Bergens Tidende, omsatte i fjor for 15,1 milliarder kroner. Selskapet satt igjen med et brutto driftsresultat på to milliarder kroner.

- Vi synes Zoopits plattform er god. Vi jobber med mange nye markeder, og Zoopit er det første av sitt slag i Norge. Det er en spennende satsing, og gründerne har fått på plass et sterkt team som har fått til mye på disse få årene, har administrerende direktør Cathrine Laksfoss i Schibsted Distribusjon tildligere uttalt til DN.

Etter emisjonen sitter gründer-teamet med litt under halvparten av aksjene, mens Schibsted er majoritetseier.

Fun fact: Zoopits raskeste levering, fra bestilling til varen var levert hos kunden, er 10 minutter. 

(Foto: Bjørn Skomakerstuen)

Del artikkel: