3 av 10 kjøper nå elektronikk på nett

29 prosent av elektronikksalget foregår nå på nett. Norges største kjede for elektronikkprodukter tror deres fysiske butikker fortsatt har en fremtid.

Ferske tall som Ipsos MMI og Elkjøp har hentet inn viser at 71 prosent av de spurte sier de foretrekker å handle i fysiske butikker, mens ytterligere 6 prosent sier de liker å gjøre handelen på nett og så hente varen i butikken. 15 prosent av de spurte sier at de foretrekker å handle på internett og få varene levert hjem eller til nærmeste hentepunkt.

- Mange av kundene våre gjør større kjøp og er da opptatte av å bli møtt av ansatte som har god kunnskap om produktene og som tar godt vare på dem dersom de får utfordringer knyttet til kjøpet i etterkant, sier Andreas Niss som er administrerende direktør i Elkjøp i en pressemelding.

Annonse

Han mener forklaringen på at mange fremdeles velger fysiske butikker fremfor å handle på nett, er at mange trenger råd og veiledning før de skal handle.

- Undersøkelser viser at nesten 40 prosent av oss har elektriske produkter som vi ikke helt vet hvordan virker. Nesten 7 av 10 har i tillegg produkter de ikke klarer å utnytte fullt ut, og mange syns det er vanskelig å manøvrere i dagens produktjungel. I dette bildet er det egentlig ikke overraskende at man fortsatt ønsker å besøke en fysisk butikk i, sier Niss.

(Foto: Elkjøp)

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!