Matkasse-investor frustrert: – Å fortsette uten å ta noen strategiske grep, er ikke en mulighet

Matkasser har lenge vært en lukrativ og raskt voksende nisje i dagligvarehandelen. Men nå har vinden snudd og norsk investor innrømmer at han er bekymret.

Linas Matkasse som eies av Herkules, eier igjen de norske matkassekonseptene Godtlevert.no og Adams Matkasse. Samlet omsetning for morselskapet har i løpet av de siste to årene vært på 2,3 milliarder kroner, med et underskudd før skatt på 70 millioner kroner.

Mens de tradisjonelle matvarebutikkene på nett har slitt med å tjene penger, har de digitale matkassene klart seg langt bedre. Nå synes imidlertid matkassene også å ha møtt veggen. 

Annonse

- Det er vanskelig å se for seg matkasser som et separat marked i fremtiden. Plutselig er det ikke lenger Adams eller Linas Matkasse som driver med hjemlevering av mat. Det er umulig å overleve som liten aktør, de store dagligvarekjedene kommer til å ta over markedet for hjemlevering av mat, sier Herkules-topp Gert W. Munthe til Dagens Næringsliv.

På spørsmål fra DN-journalisten på hvorvidt Herkules vurderer å avvikle selskapet, svarer Munthe som følger:

- Det er ikke sånn at Linas Matkasse har null i verdier, men å fortsette uten å ta noen strategiske grep, er ikke en mulighet.

Isolert sett gikk de norske konseptene Adams Matkasse og Godlevert.notålig  greit i fjor, mener Munthe. Han forteller at selskapet gikk i minus, men mener at det skyldes at fusjonen mellom de to selskapene ble en kostbar affære.

- Uten disse engangskostnadene ville konsernet hatt positive tall, men ikke i nærheten av det vi skulle ønske oss.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!