Ser over sin omnikanal: Amazon legger ned alle popup-butikker

87 pop-ups vil forsvinne.

Markedsplassen Amazon ser nå over sitt nett av butikker. For de som ikke husker det, er Amazon fra flere år tilbake en omnikanal-aktør, med blant annet popup-butikker, bokhandler og en stor dagligvarekjede ved navn Whole Foods.

Nå meddeler Wall Street Journal at Amazon kommer til å stenge sine små butikker i popu-format. Det handler blant annet om små kiosker på kjøpesentre, der netthandelen har vist frem og solgt sine varer, der i blant produkter som Kindle lesebrett og Echo smarthøyttalere. 

Annonse

87 butikker stenges

I følge avisen ser Amazon nå over hele sin fysiske satsning, og det ser ut til at fremtiden helt enkelt vil bestå av større butikker. I en kommentar til media sier Amazon:

- Etter en dyp granskning kom vi frem til beslutningen om at vi skal avbryte vårt popup-program. I stedet øker vi med Amazon Books og Amazon 4-star, der vi gir en mer omfattende kundeopplevelse og et bredere utvalg, sier en talsperson for Amazon.

Totalt skal det handle om 87 små butikker over hele USA, som skal stenges innen senest april i år. Samtidig kommer Amazon til å åpne nye bokhandler og butikker under deres Amazon 4-star konsept. 

Ingen bremsing i fysiske satsninger

Denne nyheten kommer ikke lenge etter et rykte om at Amazon også planlegger å åpne en helt ny dagligvarekjede, som ikke går under det eksisterende Whole Foods. Den første av den nye typen matbutikk kan se dagens lys allerede i år. I følge ryktene skal det være en butikk som retter seg til en bredere målgruppe enn Whole Foods. 

Utover disse nyhetene finnes det også rapporter om at Amazons kasseløse butikker, under navnet Amazon go skal stå foran en kraftig ekspansjon med tusenvis av nye butikker frem til 2021. Der er altså åpenbart at Amazon ikke senker farten når det kommer til sine fysiske satsninger. 

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!