Over en dobling fra i fjor: Amazon leverer skyhøyt resultat på 30 milliarder første kvartal

Sky-selskapet Amazon Web Services står for halvparten av fortjenesten.

Året 2019 har inntil videre vært særdeles lukurativt for nettgiganten Amazon. Ut i fra selskapets kvartalsrapport for første kvartal fremkommer det at omsetningen har gått opp 17 prosent til 59,7 milliarder dollar. Det tilsvarer nærmere 520 milliarder norske kroner. 

Og det, er ikke det mest imponerende. På resultatsiden skal Amazons i første kvartal ha landet på 3,6 milliarder dollar, rundt 31 milliarder norske kroner. Dette er mer enn det dobbelte sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2018, hvor det "bare" var på 1,6 milliarder dollar. 

Annonse

Les også: Amazon-ansatte kan overhøre dine private samtaler

Halvparten kommer fra sky-tjeneste

En vesentlig del av årsaken til det flotte regnskapet skal være en betydelig vekst for Amazon Web Services (AWS), som allerede er verdens største sky-selskap. Her har omsetningen steget med 41 prosent og utgjør nå 7,7 milliarder dollar (nesten 67 milliarder norske kroner).

Les også: Amazon åpner kontor i Oslo

Det betyr at AWS, som åpnet kontor i Norge tidligere i år, omfatter 13 prosent av Amazons samlede omsetning, hvilket er en økning på 3 prosent fra i fjor. Enda mer interessant er at AWS, med et overskudd på 2,2 milliarder dollar i første kvartal, står for  halvparten av Amazons samlede resultat. 

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!