Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Amerikansk sekkeprodusent selger i bøtter og spann uten å være inne hos de største norske sportskjedene

Amerikansk sekkeprodusent selger i bøtter og spann uten å være inne hos de største norske sportskjedene
Kaare Jarbeaux har i 16 år hatt agenturet på Osprey Pack i Norge. Han har satset målrettet på noen få utvalgte spesialbutikker.
Bilde: Jacob W. Frank/Flickr/CC BY-ND 2.0
Bjørn Skomakerstuen

- Vi er ikke med i noen kjeder og ønsker kontroll på produktet, sier den norske ryggsekk-agenten til Dagens Næringsliv.

ANNONSE

Kaare Jarbeaux har gjennom selskapet Jarbeaux Sport hatt agenturet på det amerikanske sekkemerket Osprey i Norge de siste 16 årene.

Han har bevisst valgt å selge sekkene via noen få utvalgte spesialbutikker, og styrt unna de store kjedene.

Han sier til Dagens Næringsliv at det har tatt tid å bygge opp et volum, og at han har brukt mye tid på å få innpass hos de butikkene som nå selger sekkene.

Tredobling på tre år

Nå begynner han for alvor å høste fruktene av det han har sådd. I år regner han med 110 000 solgte sekker. Han sier videre at alt tyder på ytterligere vekst til neste år med såpass mye som 30-40 prosent.

- Det har virkelig tatt en ny vending de siste tre-fire årene. Det har tatt helt av. Hvis man ser etter ute i marka, så er det ikke bare mine øyne som ser det, sier Jarbeaux til avisen.

I 2014 ble det solgt 39 000 sekker i Norge.

Nå kommer butikkene til ham

Han sier videre at de er i spesialbutikker som ikke er overalt, og at de har avtaler med det han anser er de 50 beste butikkene i Norge.

Tiden da han måtte reise rundt og banke på dører for å få en butikk til å ta inn 10 sekker er over. Nå får han mange direktehenvendelser fra butikker som øyner et håp om å få selge sekkene han har agenturet på.

- Vi startet med null butikker og måtte banke på for å be noen ta inn ti sekker. Det er en kontrast til hvordan det er nå, sier han.

I fjor omsatte Jarbeaux Sport for nesten 4,8 millioner kroner og satt igjen med et driftsresultat på 2,5 millioner kroner.

 

Del artikkel: