Titter inn i spåkulen: Analyseselskap mener vi vil se mer av disse retail-trendene i 2018

Det britiske retail-analysefirmaet IDG har kommet med opp fem trender de tror vil gjøre seg gjeldende innen retail det kommende året.

«Time will show», heter det så fint i Kjell Aukrusts Flåklypa-verden.

Og det er vel også bare tiden som vil vise om de fem trendene det britiske retail-analysefirmaet IDG har kommet opp med, og som de tror vil gjøre seg gjeldende til neste år, vil slå til.

Annonse

1). «Premiumisering» av egne merkevarer får større verdi: Egne merkevarer er for mange gjerne ensbetydende med billig. Men billig trenger ikke nødvendigvis å bety dårlig. IDG mener å kunne se en tendens som går i retning av større fokus på ekslusivitet og kvalitet blant egne produktlinjer. Det er ikke et helt ukjent fenomen at et produkt med det riktige merkenavnet gjerne koster mer - ene og alene grunnet navnet - selv om produktet kan bestå av det samme som et mer ukjent og billigere merke inneholder, og inneha de samme kvalitetene.

2). Lokale varer tar større plass: Vi har alle tilgang til varer fra hele verden. Og når miljø og bærekraft blir stadig viktigere for mange forbrukere, tror IDG at det vil bli en økende etterspørsel etter kortreiste og lokale varer i det kommende året.

3). Kjappere og bedre leveringer: Netthandelen har på mange måter revolusjonert levering av varer, hvor leveringshastighet har blitt et helt avgjørende konkurranseparameter. IDG tror dette vil tvinge mange selskaper til å komme opp med nye og innvovative løsninger for å kunne imøtekomme forbrukernes ønsker om blant annet en hurtig og friskjonsfri hjemlevering.

4). Livsstil i fokus: IDG mener sunnhet og velvære kommer til å forsette som en viktig faktor neste år. Derfor tror de at stadig flere butikker vil vie mer plass til sunne produkter og utvikle flere livsstilsorienterte konsepter.

5). Bedre handleopplevelser: De britiske analytikerne ser for seg at de fysiske butikkene må jobbe hardere enn noensinne for å klare å lokke kundene innenfor dørene sine i 2018. De peker på omnikanal-strategier som det aller viktigste grepet for å kunne oppfylle kundenes behov.

Saken ble først omtalt av Detailfolk.dk

 
 
 

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!