Babyshop selges til svensk nettgigant

Floberg Holding AS selger barneutstyrskjeden Babyshop til svensk konkurrent med samme navn for 80 millioner kroner.

Kjeden Babyshop består av 15 fysiske butikker og en nettbutikk.  Selskapet omsatte barneutstyr for cirka 250 millioner kroner i 2014, med et underskudd underskudd før skatt på 9,6 millioner kroner.

Mens selskapet over lengre tid har slitt med utviklingen, har deres svenske konkurrent med samme navn, Babyshop.com, gjort det svært bra de siste årene. Selskapet som delvis eies av investeringsselskapet Verdane Capital (30 prosent), er veldig på offensiven for tiden og kjøpte i fjor blant annet det britiske selskapet AlexandAlexa, for å styrke sin posisjon innen salg av klær og utstyr til barn. Kjøpet av den norske konkurrenten var derfor ingen stor overraskelse.

Annonse

- Babyshop i Norge har jobbet på samme måte som oss med kvalitet og sikkerhet med kunden i fokus. At de har samme navn var et pluss i margen, det er et veldig sterkt varemerke i Norge med lang historie, sier Marcus Tagesson, medgründer  av Babyshop.com och administrerende direktør for The Luxury Kids Group som eier Babyshop.com til Dagens Industri.

Dagens Næringsliv hevder at kjøpssummen er 80 millioner kroner. Eierne av det norske selskapet fortsetter nå sin satsing på eiendom på Billingstadsletta i Bærum.

– Vi har en strategisk satsing på eiendom på Billingstadsletta. Vi gjorde et valg. Enten måtte vi gå 150 prosent inn i Babyshop og satse videre på utvikling på netthandel kombinert med fysiske butikker, eller så var valget eventuelt å selge. I vår strategi nå, var salg det riktige, sier Eivind Floberg (38), styreleder i Babyshop til Budstikka.

De nye eierne oppgir at de vil drive det norske selskapet som før, og dermed ikke påvirker arbeidssituasjonen til de cirka 150 ansatte i den norske virksomheten. Marcus Tagesson i Babyshop.com sier til Dagens Industri at med det nye oppkjøpet forventer de å omsette for cirka 700 millioner kroner i år.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!