Flere rekorder under Black Friday: Ble utført 9 millioner kortkjøp på én dag

Black Friday er dagen med mest kortbruk noensinne.

I følge betalingstjenestene Nets og BankAxept skal bankkort aldri før ha blitt brukt så flittig som under årets Black Friday. 

Det ble totalt utført omlag 9 millioner kortkjøp denne dagen. Dette skal tilsvare en 3,3 prosent økning sammenlignet med samme dag i fjor. I følge Nets skal det til sammen ha blitt handlet varer og tjenester med bankkort for mer enn 3,7 milliarder kroner. Mot i fjor er dette en vekst på 3,6 prosent. 

Annonse

- Basert på kortstatistikken kan det virke som tiden mellom klokken 11 og 18 var den mest hektiske for handelsstanden. Det var også mange som handlet videre utover kvelden, for det var betydelig mer kortbruk frem til klokken 23 enn det som er vanlig på en fredag, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge. 

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort. 

Ble tæppet 366 000 ganger

Stadig flere tar i bruk kontaktløs betaling, og så var også tilfelle for dette som er den største handelsdagen med kort noensinne. Bare denne dagen ble det "tæppet" 366.000 ganger.

— Dette er et tydelig tegn på at mange ser fordelene med å tæppe kortet. Ved at stadig flere benytter seg av kontaktløs betaling vet vi at betalingen går raskere, noe som er en stor fordel for handelsstanden. Det tror vi kan bli viktig for mange butikker, nå som julehandelen for alvor begynner, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!