Bedre fjerde kvartal enn forventet: Boozt omsatte for 2,8 milliarder i fjor

Avsluttet siste måneden i året med 90 000 nye kunder.

Netthandelen Boozt deler nå sine tall fra fjerde kvartalet i fjor, hvor det fremkommer at salget gikk bedre enn selskapet hadde forventet. Med en bra Black Friday-helg, etterfulgt av et vellykket desember salg økte omsetningen i fjerde kvartal med 39 prosent. 

90 000 nye kunder i desember

Som følger av dette hadde selskapet en omsetningsvekst på 39 prosent under kvartal fire, samt en høyere driftsmargin enn beregnet på 6,4 prosent. Det harde presset på bruttomarginen i oktober og mesteparten av november skal ha lettet mot slutten av året da etterspørselen på sesongvarer økte. 

Annonse

- Når høst/vintersesongen endelig tok fart i slutten av november og fortsatte inn i desember bidro et relevant salg på Boozt.com til at året ble avsluttet bedre enn forventet, men en omsetningsvekst på 51 prosent og 90 000 nye kunder i desember, skriver Boozt i en pressemelding. 

Fysisk butikk trakk ned

Den fysiske handelen skal i likhet med selskapets tredje kvartal ha trekt resultatet noe ned, hvor det viste seg å bli et tap på 7,5 millioner. Tapet skyldes blant annet Beauty by Boozt-butikken i København.

Omsetningen for selskapets fjerde kvartal endte alt i alt på 892 millioner kroner, med et driftsresultat på 69 millioner. For hele året omsatte Boozt for 2,78 milliarder kroner. 

- Kvartalet viste organisasjonens evne til å møte utfordringer og levere etter behov. Hele organisasjonen jobbet ustanselig for å oppnå en bra avslutning på året under vanskelige markedsforhold. Til tross for det konkurransedyktige prisbildet sikret vår lagersammensetning av relevante varer for de nordiske forbrukerne en kraftig salgsøkning der bruttomarginen ikke ble presset like mye som forventet, sier daglig leder Hermann Haraldsson, i en pressemelding. 

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!