Brennende engasjement gjør nettet hett: Samfunnsengasjement rammer Stormberg – kunder truer med boikott og klesbål

Nina Jensen, WWF, Stormberg og naturmangfold har fått mange ulvemotstandere til å reise bust på sosiale medier.

«Kjøper ikke noe mer Stormberg da nei, når dere samarbeider med en organisasjon som kun er ute etter å prakke på oss mer ulv for enhver pris», skriver en mann på Stormbergs Facebook-sider.

«Da er Stormberg historie i min garderobe. De jeg har blir brent på bålet», skriver en jeger fra Gudbrandsdalen.

Annonse

Videosnutt vekker følelser

Bakgrunnen for disse og en hel rekke andre krasse kommentarer skyldes en video som ble lagt ut på Stormbergs Facebook-side på fjorårets siste dag.

I en samtale med Nina Jensen, avtroppende leder i Verdens Naturfond (WWF), kommer det frem at Stormberg-gründer Steinar J. Olsen ønsker å støtte organisasjonen økonomisk for å være med på å ta vare på truede dyrearter.

Ulv, ulv

De aller sterkeste reaksjonene kommer fra jegere og ulvemotstandere som ser rødt etter at WWF i fjor høst gikk til søksmål mot den norske stat for å stanse ulvejakten.

Det hjelper lite at Stormberg prøver å roe ned den delvis hissige ordlyden ved å presisere at samarbeidet i all hovedsak handler om å redde Norges største ugle, hubroen.

Selv om brorparten av kommentarene støtter Stormberg, er det de «skrikende» meldingene om boikott, klesbrenning og ønskene om en snarlig konkurs som gjør seg bemerket.

Kritikken gjør at han dobler støtten

På årets første dag Twitter-svarte Steinar J. Olsen at engasjementet viser viktigheten av at noen står opp for truede dyrearter og biologisk mangfold.

Dagen etter klinket han til litt ekstra og presiserte at årets støtte på 400 000 kroner blir doblet neste år.

- Hva tenker du om engasjementet, og hvilken retning det har dreid etter en videosnutt med søsteren til Norges finansminister?

Annonse

- Vi er opptatt av natur og jobber kontinuerlig med å redusere klima- og miljøbelastningen knyttet til vår virksomhet og vårt turtøy. Vi ønsker å bidra til en bærekraftig utvikling, og er brennende opptatt av at kommende generasjoner skal kunne få like flotte naturopplevelser som det vi kan. Derfor ønsker Stormberg å støtte WWF i deres arbeid for naturmangfold, sier Steinar J. Olsen til eHandel.com.

- Hvordan møter dere dette?

- Responsen fra motstandere av WWF viser viktigheten av at naturvernorganisasjonene står opp for truede dyrearter og for det biologiske mangfoldet. Vi har derfor i dag besluttet å til neste år doble vårt økonomiske bidra til WWF og på den måten ytterligere styrke arbeidet for naturmangfold og for et mer bærekraftig samfunn.

- Må stå for det vi tror på

- Selv om det er mye negativt som kommer frem i kommentarene, er det også mye støtte og klapp skulderen fra folk. Hva tenker du om det?

- Jeg tror at de aller fleste av Stormbergs kunder mener det er bra at vi er engasjert i dyrevelferd og naturmangfold. Vi som selger funksjonelt turtøy til bruk i naturen, må naturligvis ta vår del av ansvaret for en bærekraftig utvikling, sier Olsen. 

- Maner det til videre kamp for de verdiene du og selskapet representer?

- Vi er vant til å tåle litt motbør når vi formidler vårt samfunnsengasjement, og vi må stå opp for våre verdier og det vi tror på. Som en turtøymerkevare mener vi at er viktig å engasjere oss for å ta vare på naturen som gir oss så mange fantastiske opplevelser, sier Olsen avslutningsvis.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!