Brødboksen vil hente 40 millioner kroner

Brødboksen frister investorer med rask vekst og ekspansjonsplaner. Selskapet verdsettes til et tresifret millionbeløp.

I halvannet år har Arnulf Refsnes, tidligere modell og TVNorge-værmelder, gjennom Brødboksen.no levert rykende varmt brød og ferskpresset juice hjem til folk i utvalgte områder i Oslo og Stavanger.

Her kjemper de hardt mot den Schibsted-eide konkurrenten Morgenlevering.no.

Annonse

Nå vil Brødboksen høyere opp på banen. Både i form av et større nedslagsfelt, men også i antall ekspansjonskroner via en ny emisjon som Refsnes og medgründerne håper skal havne på 40 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Selskapet verdsettes til et sted mellom 120-180 millioner kroner.

Tidligere har selskapet hentet inn 28 millioner i ulike emisjoner. Refsnes er største eier i selskapet med 18,8 prosent. Med seg har han blant annet Jason Eckhoff (9,8 prosent), Thom Berre (9,5 prosent) og en drøss med velstående og fornøyde kunder.

Større geografisk tilstedeværelse

Per i dag har Brødboksen 30 ruter i Oslo og syv i Stavanger. En leveringsrute inneholder ifølge Finansavisen rundt 85 leveranser med en snittpris på på knapt 80 kroner. Så selv om bedriften holder sommerstengt så betyr det en årsomsetning på mer enn to millioner kroner per rute.

Planen er å ha 40 operative ruter innen jul. Etter sommeren 2017 skal Bergen og Trondheim innlemmes i det store distribusjonsnettverket. Om et år er planen å ha 117 ruter.

Går alt etter planen skal antall leveringsruter om to år være 178.

De to viktigste produktene er ferskt brød fra flere ulike leverandører, og ferskpresset juice som de lager selv. Men det er mulig å slenge på ekstraprodukter som pålegg, smør, melk, kaffe og aviser.

Totalt har de 80 forskjellige produkter.

Annonse

Rykende ferskt på døren

To ting skiller Brødboksen fra Morgenlevering.

Hos Brødboksen kan du bestille så sent som midnatt, og få brødene levert absolutt senest klokken 07.00 påfølgende morgen - i en slags termopose som sikrer deg en lun brødstart på dagen.

Morgenlevering bruker Schibsteds avisbud til å distribuere bestillingene som må være gjort innen klokken 21.00 kvelden før morgenlevering. Brødene fra Morgenlevering leveres i vanlig emballasje, gjerne i en plastikkpose som henger i en krok på postkassen din. Undertegnede fikk brødet levert sammen med morgenavisen en gang mellom klokken 04-05.00 i forrige uke.

En ting har de til felles. Ingen av aktørene tar betalt for frakt. Som kunde betaler du kun for produktene du bestiller.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!