Cateringo.no: – Min aller største utfordring er å skru av hjernen før jeg legger meg

Ideen dukket opp da han fikk oppgaven med å bestille mat til et jobbarrangement. Dette må da kunne gjøres enklere og smidigere, tenkte Thomas Næss Thoresen.

Veien fra tanke til nettkonseptet Cateringo.no var kort for seriegründeren som i fjor solgte seg ut av Jobbsmoothie, et smoothiekonsept myntet på bedriftsmarkedet i Oslo og Akershus.

Selskapet drev han sammen med lunsj- og fruktkonsernet Helt Opplagt.

Annonse

28-åringen fra Oslo er ikke ukjent med at ideer ustanselig popper opp i hodet hans.

Har du også en spennende gründerhistorie? Tips oss om din nettbutikk!

Fra skreddere på døra til festmat

Skreddere hjem på døra, bakteriefrie dørhåndtak og smoothie er bare tre av av utallige konsepter han har tenkt på før han satset alt på plattformen Cateringo - og sa opp jobben som Digital Marketing Specialist i Visma for å drive med dette på fulltid.

- Ideen kom til for godt over ett år siden, men ble ikke ordentlig satt ut i livet før jeg selv skulle bestille catering til et jobbarrangement. De fleste bedrifter bestiller enten fra kantinen eller en fast cateringleverandør, og jeg hadde en teori om at det var fordi det er tidkrevende og slitsomt å finne den rette cateringen i jungelen av leverandører. Derfor tenkte jeg at dette må man jo kunne effektivisere og forbedre, og satte igang, sier Thoresen til eHandel.com.

LES OGSÅ: Cakeiteasy.no: Du ønsker en kake - Marius finner en som kan bake

Din personlige concierge

Cateringo er en nettplattform som gjør det lett å sammenlikne priser, bestille og spare penger på cateringmat. Per i dag er 10 ulike cateringfirmaer tilknyttet plattformen.

- Tanken er at Cateringo skal fungere som en personlig concierge. I en stressende hverdag kan du enkelt chatte eller ringe, og vi hjelper deg med å sette sammen en meny tilpasset deg og dine behov, forteller Thoresen.


EN TOUCH AV PROFESJONALITET: Cateringo har per i dag 10 forskjellige cateringaktører tilknyttet plattformen.

EN TOUCH AV PROFESJONALITET: Cateringo har per i dag 10 forskjellige cateringaktører tilknyttet plattformen.
Foto: Cateringo.no

Annonse

Plattformen muliggjør det også å bestille en kokk hjem, samt få partytelt tilkjørt og oppsatt. Tallerkener og glass er også med for den som trenger en totalpakke.

Foreløpig er Thoresen enslig primus motor. Men han sier det er flust av venner og bekjente rundt ham som er klare for å hoppe inn så snart det vokser som det skal.

- Det er mye som kan automatiseres i dag. Når jeg har jobbet lenge nok med plattformen og fått den optimalisert, og den er som jeg vil ha den, blir det kun det kreative rundt markedsføring og salg for meg, sier han.

LES OGSÅ: Leske.no: Flaskegodt til folket

Hjerneaktivitet og tredemølla som hjelper

- Min aller største utfordring er å skru av hjernen før jeg legger meg, humrer Thoresen.

- Du som har lekt med mange ideer, og omsatt noen av dem i praksis. Hva er ditt beste råd til de som nettopp har startet egen business?

- Ikke gå videre med ideer dersom det ikke er produkter eller tjenester folk faktisk trenger og bestiller mye av. Å skape et behov i markedet er tidkrevende og kostbart!


SAMMEN MED SOLBERG: I forbindelse med Pride 2015 ble Thoresen invitert hjem til Erna Solberg i Statsminsterboligen.

SAMMEN MED SOLBERG: I forbindelse med Pride 2015 ble Thoresen invitert hjem til Erna Solberg i Statsminsterboligen.
Foto: Privat

Ellers mener han det er smart å ikke gi slipp på hverdagsrutinene, nær familie og venner.

- Sørg for at rammene rundt deg er på plass. Skaff deg et sted å jobbe daglig. Ikke sitt hjemme. Ikke legg alt annet på hylla selv om du brenner intenst for ideen din. Fortsett å trene, spise gode middager med venner og kjæreste - og forsøk å koble av innimellom, mener Thoresen, som har en god venn i tredemølla.

- Selv stresser jeg ned - og kommer med gode løsninger på problemer - når jeg står på tredemølla, sier han med et lurt smil rundt munnen.

LES OGSÅ: Ølbrygging.no: Fra prest til ølbrygger

- Hvor som helst, når som helst

Thoresen elsker den kreative friheten som ligger i det å være en mindre aktør. Det å hele tiden kunne prøve seg frem til han får ferten av gull.

- Det beste med å drive nettbutikk er at man kan  jobbe hvor som helst, når som helst, mener han.

- Mat er blitt en stor greie i Norge. Nordmenn har penger, og bruker mer penger på nytelse enn før. Hva kan du tilføre i denne sammenhengen?

- God service er alltid et vinnerformular. Også gjør jeg alt jeg kan for å gi litt ekstra tilbale til kundene. Det er få enkeltstående catering-selskaper som kan gi noen form for kickback, men det har Cateringo mulighet til i form av for eksempel et gavekort som følger med i bestillingen.

Men, sier han, og poengterer med den klassiske pekefingeren i været:

- Det aller viktigste er at vi har et knippe gode selskaper samlet på ett sted, slik at man sammenlikner priser og bestiller på ett og samme sted, sier Thoresen avslutningsvis.

Har du også en spennende gründerhistorie? Tips oss om din nettbutikk!

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!