Fortsetter å forenkle handleturen: Først i Norge – Coop lanserer egen mobilbetalingsløsning

Coop-medlemmer kan fra nå av la lommeboka ligge igjen hjemme.

For en stund tilbake kunne vi fortelle om Coops nye butikk i Oslo, som er både døgnåpen og ubetjent etter klokken 23.00. Den er foreløpig den eneste av sitt slag i Norge. Nå gjør selskapet nok et innovativt grep med egen mobilbetalingsløsning - som de også er først ut med blant Norges dagligvareaktører. 

Alle Coop-butikker står nå klare for å ta i mot betaling med såkalte Coopay, som er Coops egen mobilbetalingsløsning. Mobilbetalingen vil være tilgjengelig i Coops medlemsapp, og er forbeholdt de som er medeiere. 

Annonse

- Vi gleder oss over endelig å kunne tilby mobilbetaling til medlemmene våre. Coop-appen benyttes allerede i dag for å registrere kjøpeutbytte og andre medlemsfordeler, og ved å legge inn muligheten for å betale vil handleturen forenkles ytterligere, sier Gøril Joys Johnsen, direktør for sømløse kundeopplevelser i Coop Norge, i en pressemelding. 

Les også: Nordmenn er konservative når de handler på nett

QR-kode som kort

For å bruke Coopay må kunden aktivere tjeneste i medlemsappen. Videre må han eller hun scanne en QR-kode i kassen - på samme sted hvor medlemskortet scannes i dag. 

Tjenesten vil rulles ut i puljer, og enkelte medlemmer skal allerede ha fått tilgang.

- Som medlemseid er det ekstra viktig for oss tilpasse oss utviklingen i samfunnet og være innovative. Vi har de siste årene sørget for enklere handleturer gjennom bruk av eksempelvis Shop Express, selvskanningskasser og tilpassede medlemskuponger på mobil, sier Johnsen.

Les også: Nå tas kasseløse butikker til et nytt nivå

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!