Coop og NorgesGruppen skal sikre oss mot betalingskaos

Vipps, mCASH og MobilePay. Det er mange måter å betale på. Men det er ikke sikkert din butikk gir deg muligheten til å bruke appen du foretrekker.

Dette potensielle «betalingskaoset» ønsker Coop Norge og NorgesGruppen å rydde opp i.

I dag er det slik at du kan betale med Vipps her - og med mCASH eller MobilePay på et annet sted. En standardisert betalingsløsning mangler.

Annonse

På Betalingsformidlingskonferansen 2016 i Trondheim i dag serverte Kristian Klavenes, markedssjef for verdiøkende tjenester i Norgesgruppen, og Magne Solberg, IT-direktør i Coop Norge, nyheten om at de to matgigantene skal samarbeide om å finne frem til en felles løsning for alle de ulike appene.

- Vårt mål er å lage en infrastruktur som støtter alle de forskjellige appene. Slik det er i dag er ingen smart og optimal løsning for noen parter. Vi ønsker å gå foran og skape en løsning som alle innen varehandel og banker kan ta del i. Et felles system som vil gagne alle parter, sier kommunikasjonsrådgiver Ingrid Solberg Gundersen til Netthandel.no.


Ingrid S. Gundersen

Ingrid S. Gundersen

Hun sier de ønsker å gjøre det lettere for alle som står i en butikk og venter på å betale.

- Ingen skal måtte bekymre seg for om de skal få betalt eller ikke, sier Solberg Gundersen.

De to store konkurrentene har orientert Konkurransetilsynet om samarbeidet, og venter nå på grønt lys før de kan gå videre i arbeidet.

- Målet er å kunne tilby vår løsning til forbrukerne i løpet av 2016, sier Solberg Gundersen.

(Foto: Betalingsformidlingskonferansen 2016/DND Trøndelag)

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!